Skocz do zawartości

Jakiś sposób na odzielenie katalogóe od precli

mareczek123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niedawno zczesałem sobie z netu bardzo dużą ilość katalogów stron oraz precli. Obecnie jestem na etapie porządkowania tej listy. jednak nie radzę sobie z jedną rzeczą mianowicie w jaki sposób oddzielić katalogi stron od precli gdzie pisze sie artykuły.

Czy ktoś ma jakiś pomysł ?

dzieki

a same adresy masz? czy są skrypty itp.? Dla mnie takie bazy są bezużyteczne, bo nie znam sposobu, w jaki to rozwikłać ;) można coś excelem spróbować z filtrami i komendami. A jeżeli same adresy to jedyne co mi przychodzi do głowy to oddzielić filtrem te ze słowem "katalog" - katalogi i fragmentem "art" - precle, ale to tez, pi razy drzwi...

Na forum masz 1700 Seoków, listę dobrych precli też znajdziesz. Wrzucanie na nie stron zajmie Ci o wiele mniej czasu niż rozplątanie bazy.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

A na tej liście przy poszczególnych adresach nie masz opisu na jakim skrypcie są? Tzn. np. webmini, easydir, seokatalog itd. itp. Jak masz same adresy, no to masz kłopot. Generalnie precle to WordPress czyli WP oraz MocneLinki, a reszta to katalogi.

Nie ma uniwersalnego rozwiązania, są skrypty które umożliwiają także dodawanie i stron (jako katalog), jak również artykułów, np. skrypt PHPLD.

Sama lista to pryszcz, sporo tego można wyhaczyć. Możesz pisać jakiś parser i badać te "strony/katalogi/blogi", ale tutaj sporo programowania by było.

No niestety mam same adresy ;) Myślałem że może ktoś zna program który potrafi znaleźć w kodzie strony jakieś słowo, wtedy odsiał bym te w których znajduje się słowo word press albo mocne linki. Może jakiś dodatek w scrapeboxie?

Ciągle zastanawia mnie jak Publiker wie co jest czym katalogiem czy preclem jak tworze swoja bazę, przecież tam nie mogę wybrać co jest czym, tylko wrzucam wszystko w jeden worek. Może jednak sobie z tym poradzi, niemniej jednak fajnie by było jak bym miał nad tym jakąś kontrole.

Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ?

Witam

Niedawno zczesałem sobie z netu bardzo dużą ilość katalogów stron oraz precli. Obecnie jestem na etapie porządkowania tej listy. jednak nie radzę sobie z jedną rzeczą mianowicie w jaki sposób oddzielić katalogi stron od precli gdzie pisze sie artykuły.

Czy ktoś ma jakiś pomysł ?

dzieki

jesli swoj czas wyceniasz na np 10gr/godzine to mozesz dlubac i rozdzielac

za 5zl natomiast mozesz miec liste mara w csv

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

No niestety mam same adresy :) Myślałem że może ktoś zna program który potrafi znaleźć w kodzie strony jakieś słowo, wtedy odsiał bym te w których znajduje się słowo word press albo mocne linki. Może jakiś dodatek w scrapeboxie?

Nie liczyłbym na scrapeboksa mimo że to mocarne narzędzie. A gdyby był nawet dodatek, to niestety nie na polskie katalogi :). Skorzystaj z rady sleaquita i masz wszystko usystematyzowane. Albo kup sobie półautomat typu Seolight lub SeoBohater i wtedy już w ogóle masz to z głowy, bo do programów dołączane są bazy. Tak samo jak do automatów typu OmniAdd lub Publiker, choć one są zdecydowane droższe.

prosty skrypt w php na wykrywanie wp-login + baza w csv z dodanym nr linii i cron sam sprawdzi w ciagu kilku dni w zaleznosci od rozmiaru bazy

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności