Skocz do zawartości

Małe zaplecze

deha21

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zrobieniem kilkunastu małych stronek z treścią, tak żeby podlinkować je pod moją główną stronę. I tutaj pytanie, czy nic się nie stanie jak strony będą leżały na jednym serwerze? Bo czytałem że wtedy linki mają bardzo mało stron. A druga sprawa to czy jeśli strony będą korzystały z aliasów to nie straci to na wartości? Nie wiem zamiaru kupować kilkunastu domen ;P Możecie polecić jakieś aliasy? Ale najlepiej takie, które nie operują na iframach (bo to się chyba przy pozycjonowaniu nie sprawdzi?).

Pozdrawiam

Pod małe stronki możesz też wykorzystać darmowe hostingi (np. 000webhost, yoyo, freehostia), do pierwszego i trzeciego możesz nawet podpiąć domenę.

Minus taki - nie ma to jak płatny serwer. Jak by dobrze poszukać to znajdziesz parę dobrych w cenie ok.20pln/rok.

Pod małe stronki możesz też wykorzystać darmowe hostingi (np. 000webhost, yoyo, freehostia), do pierwszego i trzeciego możesz nawet podpiąć domenę.

Do pierwszego chyba teoretycznie, bo mi się nie udało. 000webhost mogę szczerze polecić, ale wcześniej polecam przeczytanie dwóch wątków na blogu: 000webhost.com. Trzeba umieć go ujarzmić, ale potem jest bardzo przyjemny.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Ahe mówicie o tym, żeby zakładać strony na różne konta w darmowych serwisach? Bo płatny serwer mam i nie ma problemu żeby tam stronki wrzucić. Serwer ma inne IP od serwera strony do której chce linkować - to tak żeby była janość.

Z tymi blogami to w sumie nie głupi pomysł. Nie trzeba się męczyć :)

Sprawa jest taka, że strona od chyba trzech miesięcy stoi właściwie w miejscu i chciałbym ją ruszyć. A takie zaplecze to chyba najlepszy pomysł, tym bardziej że może się przydać w przyszłości.

Zaplecze to najlepszy pomysł.

Co do 000webhost - najlepiej pod statyczne stronki php/html, bo jakieś inne "wymagające" skrypty mogą nas pozbawić konta. Chociaż WP z 15 artami mi już śmiga ok. roku.

Darmowe rozwiązania serwisów blogowych - obecnie najlepsze rozwiązanie - za free, stabilne, szybko indeksujące...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności