Skocz do zawartości

Podstrona działa jak "kotwica"?

scarhextendedmags

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwna sprawa ostatnio mnie nurtuje... Pozycjonuje moja stronę na dość niewymagającą frazę, przeciwnicy bardzo słabi (po parenaście linków), strona dodana do naprawdę mocnych katalogów i kolejny tydzień mija i nic... Pod moją stronę "podpięła się" domena forum z paroma tematami, ich nie pozycjonuje, wyłącznie główną, i czy może ta główna się nie podnieść dlatego bo musiałaby się podnieść wraz z podstroną, a co za tym idzie podstrona musiałaby dostać równie mocnego kopa co główna?

Po pierwsze przeciwnicy nie muszą być słabi, ponieważ linki mogą mieć z zaplecz, które są ukryte przed Yahoo, albo mogą stosować inne techniki ukrywania linków.

Po drugie, strona dodana do mocnych katalogów nie równa się zaindeksowane wpisy z tych katalogów przez Google.

Po trzecie, co oznacza "podpięła się" domena forum?

To oznacza tyle, że zobacz... Podam Ci na przykładzie mojego znajomego. Wpisz sobie w wyszukiwarkę "eurowizja" i pod domeną eurowizja.info google "podpięło" podstronę - historia-eurowizji, widzisz? Inne strony mają same główne (poza wiki jeszcze), a tamta ma podstronę "podpiętą" zaraz pod główną.

To Twój znajomy powinien cieszyć się, że ma 2 strony w TOP10, a nie jedną :). Na to trzeba sobie zasłużyć. Google widocznie uznało, że warto pokazać w wynikach wyszukiwania też podstronę.

Pozycjonując stronę główną pozycjonujesz też podstrony, ponieważ "moc płynie po linkach znajdujących się na stronie głównej". Po za tym bardziej naturalne jest pozycjonowanie strony głównej i podstron niż samej głównej. Rozważ to. Oprócz tego katalogując czasami można dodać linka/linki w treści i z tego korzystaj. Tak jest w niektórych SEOKatalogach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności