Skocz do zawartości

Trick z adsense?

muryruna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przeglądając strony internetowe oparte o google adsense napotkałem się na serwis realmadrid.pl. Co ciekawe w <head> tej strony znajduje się banner:

f7dc9ac33b80d67bec45ce1eac67e1f4_pajacyk.JPG

Nie ma tutaj znaczka w prawym dolnym rogu, że jest to google adsense, a gdy nakieruję kursorem można otrzymać adres:

https://googleads.g.doubleclick.net/aclk?sa=l&ai=BoF_Q6hkBTefaPIKDsgbat7mOC9zg6JQBAAAAEAEgtvyoAzgAUKTYvLkCWLr2grIMYOm8yoXc
GrIBEXd3dy5yZWFsbWFkcmlkLnBsugEJNDY4eDYwX2FzyAEC2gEZaHR0cDovL3d3dy5yZWFsbWFkcmlk
L
nBsL6kCVz7KRQXplT7AAgLgAgDqAhdQTF9JbmRleEdsb3dueUJhbmVyX0JvePgC9NEekAOMBpgDjAaoA
w
HIAxXQBJBO4AQB&num=0&sig=AGiWqtyam7HCC9vOFF_Jh4wR0OVad3SXzw&client=ca-pub-5841518660254808&adurl=https://www.pajacyk.pl&nm=7

PS. Ten banner widnieje tam już bardzo długo.

Co wy na to?

zgłosić do google jak usuną mu konto to będzie wiadomo że to była reklama google, a tak naprawdę to wygląda na ukrycie kodu google standardowo wygenerowany kod ma sie zupełnie inaczej i jest inaczej wywoływany jak ten w kodze źródłowym tej strony, zastosowana jest jakaś niedopuszczalna maska, już się kiedyś z czym takim spotkałem ale jak to jest zrobione nie mam pojęcia bo szkoda mi konta na adsense do stosowania takich metod

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

W kod nie patrzyłem bo mi się nie chciało.

To chociaż zerknij dwa posty wyżej. Kolega mkr wyjaśnił tajemnicę i nie ma już co gdybać.

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności