Skocz do zawartości

[testy] Test skuteczności rozpoznawania dodawarek

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

:P

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ravau: może to by się nadawało do twojego pierwszego linka w stopce :P

[dodane]

Formularz wysłany 353 razy, z tego 254 razy to roboty.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

ravau: może w tym formularzu siedzą siły nadprzyrodzone. :D

Koniec testowanie i dręczenia mojego zabezpieczenia. :D

Wynik:

Formularz wysłany 359 razy, z tego 254 razy to roboty.

Nikt nie pochwalił się robotem obchodzącym zabezpieczenie.

Wniosek:

Moje formularze są bezpieczne.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

@Ktoś obszedł formularz Mion'a?

Tak, ale wszyscy którzy "obeszli" nie obeszli tego świadomie..... W ich wypadku nie zostali zakwalifikowaniu jako automat :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tak, ale wszyscy którzy "obeszli" nie obeszli tego świadomie..... W ich wypadku nie zostali zakwalifikowaniu jako automat :)

Ja tam obszedłem całkowicie świadomie i powiem szczerze - nie będę Ci szczędził zasług. Dobre. Nawet bardzo dobre. Pomysłowe. Kto wie czy nie lepsze niż captcha. Ale ma kilka wad.

1. Da się obejść i to na kilka sposobów (co najmniej 5 sposobów)

2. Troszkę zwiększa wymagania hostingu na którym miałby stać tak zabezpieczony katalog.

3. Dość duży stopień błędnych rozpoznań. Pomyśl np. co może się dziać w sieci osiedlowej której provider ma swoją stronę :)

4. Możesz być pewien, że jeśli gdzieś rozwiązanie zastosujesz, OmniADD będzie pierwszą dodawarką która sobie z tym poradzi :)

Zalety:

1. wszystkie sposoby obejścia są sporym utrudnieniem.

Przykładowe obejście: https://omnimax.pl/lamacz.php (na żywca odpala się curl, możesz sprawdzić zmieniając coś na stronie)

---> OmniADD <---

@Ja tam obszedłem całkowicie świadomie i powiem szczerze

O to moje gratulacje za poznanie zasad działania tego prostego zabezpieczenia;

@3. Dość duży stopień błędnych rozpoznań.

No właśnie ... niestety przy swojej prostocie ma te wady których z założenie nie da się wyeliminować;

@OmniADD będzie pierwszą dodawarką która sobie z tym poradzi

Nie przyjmowałem założenie, że jest nie do przejścia chociażby dlatego, że występuje punkt 2 który działa w dwie strony ;)

@nie będę Ci szczędził zasług. Dobre. Nawet bardzo dobre. Pomysłowe

Dziękuję za uznanie.. choć na ten pomysł wpadłem całkowicie przypadkowo jak już pisałem idąc po piwo :)

;)

Jednak świetnie, że ktoś dłubie nad zabezpieczeniami i zachęcam do zwiększenia wysiłku ;)

Rozumiem w pełni autora tej dodawarki i nie wątpię w dobre intencje (prócz zarobku dla siebie) jednak musi sobie zdawać sprawę, że każda dodawarka = syf. Nawet cena nie odstraszy i takie są realia, bo prawda jest taka że 50% osób (może więcej) będzie serwować totalny syf, a tego już się nie da kontrolować. Przyszłość jest taka, że w rezultacie ludzie stracą możliwość umieszczania darmowych linków, a właściciele dużo chęci do dbania o poziom katalogów - dlatego tak ważnym jest opracowanie "mechanizmów obronnych".

Tak autorze, życzę Ci wszystkiego najgorszego w opracowaniu twojej dodawarki :) bo chęci idealnej koegzystencji to nie wszystko, a przykładów nie trzeba daleko szukać. Kojotek także miał marzenia, by wypuścić katalog, który będzie wolny od najgorszych treści, a wystarczy podpatrzeć jaki syf użytkownicy serwują i mi nawet nie chce się na to patrzeć, by blokować durni - przykład: www.podlot.pl - nic tylko wywalić i postawić coś innego :/

ciekawe dlaczego do największych katalogów za wpis trzeba płacić onet, wp, interia itd, pamiętam czasy kiedy wpisy były darmowe, tytuły stron zaczynających się od liczb itd, od pewnego czasu widzę tu wysyp softów/dodawarek dodających do katalogów, zasada jest prosta ludzię zapłacą to można napisać, zapewne dobremu programiście taki biznes się opłaci jeszcze, ludzie kuja żelazo póki gorące, nastąpiło tu jakies buumm na te softy, czas pokaże co z tego wyjdzie...

@benusso, ale co co chodzi ;)

Poza tym to nie jest dział pogawędki, a topic tyczy konkretnego rozwiązania więc proszę nie pisać nie na temat !

@Mion

Nie jestem programistą i żałuję, że nigdy nie poszedłem w tym kierunku ;) Jeżeli jednak ktoś ma do tego predyspozycje, jestem skłonny dotować projekt, który w miarę skutecznie na obecne czasy zabezpieczy seokatalogi, w tym moje :) Myślę, że więcej osób się skusi na takie rozwiązanie, więc co nieco można by zarobić i jestem pierwszym klientem. W tym przypadku dodawarka to zło, świetnie jakby ktoś poważnie zajął się zabezpieczeniem, które wykupywało się jednorazowo - jednak w miarę potrzeb (patrz. rozwój dodawarek) byłoby updatowane.

kazek76 - bez histerii ;) - poczytaj > https://www.seokatalogi.pl/blog/o-dodawarkach-slow-kilka/ - zrób aktualkę do 1.4 i przełącz sobie token na logiczny securimage lub flashowy icaptcha, dodatkowo możesz poprosić Miona o "magiczny" pliczek i po kłopocie :)

Prawda jest jednak taka że po wczorajszej aktualce (zmieniłem nieco 2 pliczki) ta dodawarka nie doda się nawet do SEOKata bez tokena.... bo nie potrafi wybrać prawidłowych kategorii :(

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności