Skocz do zawartości

Po jakim czasie zapleczówka łapie u Was moc?

CashNet

Rekomendowane odpowiedzi

Założenie - nowe domeny, nowe sajty zapleczowe. Linkowane w lekki, ale masowy sposób (publikery itp).

Zauważyłem, że taka strona tak jakby power dostawała dopiero po kilku miesiącach (w sensie power przekazywany w linkach do pozycjonowanej), a wcześniej mogę ich narobić setki, a efektów w pozycji praktycznie nie będzie.

Jak to jest u Was?

Zdaje sobie sprawe z tego, ale tak jak zaznaczyłem - mam na myśli całkiem nowe domeny (nie expirki). Mówimy tu o zapleczu na pewnym poziomie piramidy, którego jest dużo i linkuje się je masowo. Z tym, że chodzi mi tu o sam czynnik wieku. Mogę postawić 200 takich zapleczówek, wstawić linki do pozycjonowanej i nie linkować ich praktycznie. Nie będzie żadnego efektu, ale za jakieś 6-12 miesięcy nagle wszystko poleci do góry (bez dodatkowego linkowania zaplecza i pozycjonowanej).

fraza ciężka , zaplecze 70 stron rożnie IP, do odpalania zaplecza TOP 37, 15 stron indeksie TOP 21, 29 stron w indeksie top 14, wszystkie 70 stron w indeksie top 5. Czas indeksowania zaplecza 1-70 ok 30 dni.W czasie odpalenia zaplecza ni linkowałem stronę docelowa dla sprawdzenia jego "mocy".

Zaplecze bardzo dobrej jakości, unikalne testy, rożne szablony, poprawnie zwalidowane, do każdego artykuły meta tagi i td

Google Lubi stronki które istnieją dłużej, wiek tutaj to podstawa za to dostaje się dużo punktów tak jak mówisz wszystko leci w górę właśnie z tego powodu, a dodając jeszcze co jakiś czas coś nowego ze strona będzie aktualizowa to daje jeszcze większego kopa.

@MaxPan - u mnie to podobnie wygląda z tym, że nie jestem w stanie tego efektu uzyskać tak szybko, tylko trwa to zdecydowanie dłużej. Też różne ip, dużo klas C, unikalne treści, kilka cms'ów. Domeny na różne whoisy. Możesz powiedzieć czy mocno dopalałeś zaplecze? Czy może samo postawienie dało już taki efekt? I ostatnie pytanie - kiedy to było? Bo 1-2 lata temu miałem podobne obserwacje, a po prostu ostatnio widzę, że ten wiek zaplecza/linków coraz bardziej się liczy (liczył się zawsze, ale ostatnio daje mi w cztery litery :)).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności