Skocz do zawartości

Czy utrzymujesz się tylko z biznesu w Internecie/pozycjonowania?

BlackSEO

Czy utrzymujesz się tylko z biznesu w Internecie/pozycjonowania?  

244 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy utrzymujesz się tylko z biznesu w Internecie/pozycjonowania?

• Tak
      112
    • Nie
      77
  2. 2. W jakim stopniu jesteś zadowolony ze swoich zarobków z pozycjonowania/biznesu w Internecie?

• Traktuję je jako dodatkowe kieszonkowe...
      41
    • Jest to niewielki dodatek do mojej podstawowej pensji...
      23
    • Jestem zadowolony.
      94
    • Niedługo za zarobione pieniążki kupię Mercedesa!
      11
    • Nie wiem już na co wydawać pieniądze :-) !
      20

Rekomendowane odpowiedzi

No tak, dają wolność. Przykład z rodziny, jestem tłumaczem-freelancerem (ciut webmasterem/seo), zarabiam jak na Lublin całkiem fajnie, stać mnie na to by spędzić pół dnia z dzieckiem, żoną, na siłownie również, ale na restauracje, urlop w Hiszpanii, niestety. Na szczęście (moje i żony ;)) uwielbiam gotować, więc z dobrodziejstw restauracji korzystamy w domu, znajomi też, z urlopem gorzej.

Do czego dążę: równowagę $/rodzina ciężko utrzymać, ale na pewno da się.

Mój młodszy brat (22 lata) zarabia 2 razy więcej, z tym że jego dziewczyna nie jest z tego specjalnie zadowolona, co z tego, że 2 razy do roku jeździ do Włoch na narty, ma lepszy samochód etc, jeśli w ciągu tygodnia widują się 30min dziennie, często pracuje 7/7/24.

Kasa to nie wszystko: rodzina, prawdziwy przyjaciel (ilu z was ma prawdziwego przyjaciela? Ja mam i niezmiernie z tego się cieszę, ale do tego trzeba dorosnąć) są o wiele ważniejsze. Największy problem, to utrzymać równowagę $/rodzina.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja idę takim tokiem myślenia. Wolę mieć kasę niż mieszkać w baraku i mieć kochającą rodzinę. Wiem że to może być trochę nie w porządku nom ale cóż takie jest moje zdanie. Hmm a co do przyjaciół to z nimi również ciężko bywa. Więc do wszystkiego trzeba mieć pewny dystans.

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

MateuszI kasa jest oczywiście ważna ale z pewnością nie najważniejsza w życiu - a jeśli ktoś stawia kasę jako najważniejszą, to wolałbym unikać takich osób bo to oznacza, że ktoś taki za kase wbił by tobie nóż w plecy. Pytanie do czego posunął byś się za naprawdę duże pieniądze? Zabił byś? Bo skoro najważniejsze są pieniądze to znaczy że mógłbyś i zabić byle mieć.

adby podoba mi się ;) Tylko co byście zrobili bez $$ ?

EliaSh mówimy tutaj o pieniądzach zarabianych w sposób jaki przystało. Nie interesują mnie w życiu czarne interesy aby za wszelką cenę zdobyć $$

A dodatkowo uważam że to już zależy od człowieka czy kasa potrafi go zmienić. Bo jeżeli tak to z pewnością jest tak jak mówicie. Ale jeżeli postawisz w młodym wieku na zdobycie pieniędzy to potem możesz mieć już tylko lżej. To jest tylko moje zdanie.

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

No ok Mateusz poprostu stwierdzenie że kasa jest najważniejsza wydaje się jednak zbyt mocne.Ale jeśli kieruje się w życiu jeszcze jakimiś zasadami moralnymi to wówczas będą jeszcze ważniejsze rzeczy niż pieniądze.

ok. to taki offtop się zrobił, co do tematu, to ja od conajmniej 5 lat żyje z seo i projektów które to seo wspomaga.

Sztuką i wyzwaniem jest znaleźć równowagę w życiu. Równowagę między pracą, zarabianiem, a realizacją swoich marzeń, spędzaniem czasu z bliskimi itd.

Co z tego, że pracujesz 12h i masz kasę, jeżeli nie spełniasz swoich marzeń, a Twoi bliscy widzą Cię kilkadziesiąt minut dziennie?

Co z tego, że spędzasz z bliskimi kilka godzin dziennie, jeżeli nie potrafisz zapewnić im odpowiedniego poziomu życia?

;)

Odnośnie zarabiania - wprawdzie ja dopiero 'startuję' - mam 19 lat, to śmiało mogę stwierdzić, że internet pozwala mi żyć na odpowiednim poziomie. Wprawdzie nie utrzymuję się do końca sam, ale gdyby była taka konieczność, to starczyłoby mi na opłacenie mieszkania, które wynajmuję, żarcie, picie, imprezy, jakies niewielkie wyjazdy i jeszcze trochę bym sobie odłożył. Internet daje ogromne możliwości. Za niedługo otwieram firmę (teraz działam w ramach AIP, więc formalnie firmy nie mam), prowadzę rozmowy z inwestorem nad jednym projektem, który kto wie, może odpalę za pół roku. Rozszerzam obecną działalność o specjalistyczne usługi, które w ogóle nie są związane z internetem..

Trzeba działać. Prawda jest taka, że w dzisiejszych czasach ograniczeń jest bardzo mało.

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Ja idę takim tokiem myślenia. Wolę mieć kasę niż mieszkać w baraku i mieć kochającą rodzinę. Wiem że to może być trochę nie w porządku nom ale cóż takie jest moje zdanie. Hmm a co do przyjaciół to z nimi również ciężko bywa. Więc do wszystkiego trzeba mieć pewny dystans.

Bardzo płytko myślisz.

Pieniądze : dzisiaj je masz, jutro możesz je stracić - przyjaciół i znajomych ma się na całe życie. ( to dzięki nim będzie miał kto Ci rękę podać jak upadniesz, a i czasem kopną Cię w du** na opamiętanie :-) )

Tego się trzymaj a nie przegrasz w życiu.

@Fikas - dokładnie...

Jeśli chodzi o mnie to posiadam samochód Seicento rocznik 99 kupiony okazyjnie za 3100 zł i jestem w trakcie robienia prawa jazdy :D Kupiłem 2 czarne koszule w cenie 29 zł w promocji i dezodorant STR8 w cenie 14,99 zł, pracuję na laptopie Samsung R520 który kupiłem bez dysku za 800 zł, wsadziłem do niego dysk 80 gb ze starego laptopa Hasee z biedronki, na co dzień kupuję tam najtańsze wyroby (ryż, warzywa, top chips od czasu do czasu piwo za 2,20). Raz w tygodniu pozwalam sobie na zabawę w klubie gdzie piwo kosztuje 2,50 ale muzyka jest całkiem przyjemna - bardzo lubię tańczyć. Mam wielu znajomych, kobiety mówią o mnie, że jestem świetnym facetem - potrafię z nimi rozmawiać. Wniosek jest prosty - nie ważne co masz, jaką kwotę na koncie - ważne jest to jakim człowiekiem jesteś i co masz w głowie.

Sylwin - proszę Cię nie przeginaj, browar za 2,20zł to siki nie browar :)

A tak serio, wiesz mam sporo znajomych takich bardziej byznes i takich mniej byznej. Możesz być świetnym facetem ale zarobić na tę kobiętę OR rodzinę trzeba i od tego sie nie wywiniesz- chyba że jesteś ###### i chcesz żeby to kobieta na Ciebie robiła... nie przeginajmy, mimo że pieniądze to nie wszystko, to jednak sposób radzenia sobie w życiu ma znaczenie i choćby najcudowniejsza kobieta na świecie też patrzy na to jak potrafisz "zarabiać"

Cześć

To może ja też zdradzę coś o sobie. SEO zajmuje się od 2 lat. Pozycjonuję i pozycjonowałem tylko i wyłącznie moją stronę, która już pod koniec technikum dawała mi całkiem przyzwoite pieniądze. Na początku dwie domeny zafiltrowałem przez durne błędy, ale trzecią udało mi się wybić bardzo wysoko na dość konkurencyjne frazy. Niestety to bardzo niestabilna branża i muszę już myśleć o nowych inwestycjach.

Zamierzam otworzyć firmę i zastanawiam się, czy poradzę sobie bez doświadczenia zawodowego w branży SEO i porządnego zaplecza. Tyle dobrego, że mam pieniądze na start. Przydałyby mi się ręce do pomocy.

Jedno mnie martwi... Jeśli nagle wszystko mi runie w gruzach to nie wiem czy będę w potrafił pracować dla kogoś za "marny" tysiąc zł, bo już się przyzwyczaiłem do pieniędzy.

Życzę Wam samych sukcesów! :)

Klik - najlepszy Program Partnerski na ruch warezowy.

Klik - profesjonalne teksty na precle, zaplecza, synonimy i inne.

Piękne słowa Sylwin, czytając je, przypomniała mi się piękna piosenka z dzieciństwa...

P.S. Od siebie mogę dodać, że Sylwin lubi kupować czarne koszulki, lecz z czasem, gdy te zaczynają się spierać kupuje nowe, by ciągle podobać się dziewczętom. Ja obawiając się efektu sprania wolę kupować białe.

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Jedno mnie martwi... Jeśli nagle wszystko mi runie w gruzach to nie wiem czy będę w potrafił pracować dla kogoś za "marny" tysiąc zł, bo już się przyzwyczaiłem do pieniędzy.

Rób to co robisz najlepiej :) Myślę, że w tej branży ważne jest rozdzielanie źródeł dochodów. Staram się jak najbardziej dywersyfikować swoje przychody i nie dopuszczam do sytuacji w której swoje utrzymanie opieram tylko np. na jednym pp - w przeszłości już kilkukrotnie się na tym przejechałem :)

Ciemna strona mocy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności