Skocz do zawartości

Zarobki z internecie

neaco

Rekomendowane odpowiedzi

Na ile realne jest zarabianie ponad 2 tys miesięcznie w internecie? Nie mówię o jakiś pseudolegalnych metodach ale o względnie stałym, ciągłym zarobku.

Z pewnością proponowanie jakiś usług byłoby najlepszym wyjściem ale narazie skupmy się na reklamie, cpa itp.

Jedno co mnie trochę odstrasza to to że w zasadzie trudno o pewność którejkolwiek metody. W końcu z adsense mogą cię zbanować jeśli jakiś dowcipniś będzie klikał w twoje reklamy. Albo G zdecyduje ze twoje metody pozycjonowania są wątpliwej jakości (a metody czysto whitehat to daleko cię nie zaniosą)

Cokolwiek by człowiek nie wybrał nie ma żadnej pewności że jutro nadal będzie zarabiał...

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Na ile realne jest zarabianie ponad 2 tys miesięcznie w internecie?

Od tego jaki masz ruch na stronie i jaką tematykę

Najlepiej płatne: biznses i fananse

Najgorzej: rozrywka

Niestety zgromadzenie ruchu, któe da ci 2 tysiaki, to już nie jest taka prosta sprawa jak kiedyś. Codziennie powstają wielkie strony, monopolistów takich jak o2, gazeta.pl itp. Wszystko co robią wlatuje do top 10 bo ma linki z ich zaplecza i dziesiątki redaktorów, którzy piszą im content.

Jedno co mnie trochę odstrasza to to że w zasadzie trudno o pewność którejkolwiek metody.

Też się tego zawsze obawiałem, ale pewne jest to, że każdy włąsny interes obarczony jest ryzykiem.

Kiedyś były popularne zapiekanki, dzisiaj większość budek zamknięto, bo modny zrobił się kebab ;-0

W końcu z adsense mogą cię zbanować

w adsie jestem od 2006 roku i i jeszcze mnie nie zbanowali. Jak nie będziesz sobie klikać to nic się nie stanie.

Albo G zdecyduje ze twoje metody pozycjonowania są wątpliwej jakości

To nic ci nie zrobią, o ile sam sobie nie wstawisz spamu na stronki, systemów wym. linków itp. Jak mieli by karać za pozycjonowanie, to bardzo łatwo można by wykończyć konkurencję.

ps.

nie wiem jakie masz doświadczenie w pozycjonowaniu i webmasterce, ale takiego wysokiego progu jak 2 tysiaki tys bym sobie nie ustawiał.

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Na ile realne jest zarabianie ponad 2 tys miesięcznie w internecie? Nie mówię o jakiś pseudolegalnych metodach ale o względnie stałym, ciągłym zarobku.

"Żeby wyjąć trzeba włożyć" - tak działa prawo natury w sieci i musisz wiedzieć, że nie ma nic za darmo. Jeśli masz pomysł, otwierasz coś z pompą i dużym kapitałem to jest szansa, że z czasem będziesz na tym zarabiał. Gotowego rozwiązania nikt Ci nie poda. Jeśli rozważasz różne kanały do zarabiania w Internecie to nie skupiaj się wyłącznie na reklamach (np. Adsense), a zróżnicowanych źródłach dochodu, łącząc je ze sobą - szczególnie przy braku doświadczenia.

nie wiem jakie masz doświadczenie w pozycjonowaniu i webmasterce, ale takiego wysokiego progu jak 2 tysiaki tys bym sobie nie ustawiał.

Najważniejsze, aby ideały nie były zbyt wysokie, ani zbyt niskie. Jeśli założy, że będzie zarabiał na tym kilkaset złotych i dojdzie do tego progu w krótkim czasie to może sobie odpuścić, dochodząc do wniosku, że zrealizował postawiony przed sobą cel. Z drugiej strony ideał nie może być zbyt wysoki, bo zbyt szybko się zniechęci, co jest jednak sprawą indywidualną. Na samym stracie, przy braku doświadczenia podzieliłbym wspomnianą wyżej kwotę np. przez dwa i jej poświęcił uwagę.

W końcu z adsense mogą cię zbanować jeśli jakiś dowcipniś będzie klikał w twoje reklamy.

Na szczęście tam także pracują ludzie i nie jest tak źle jak malują to jednostki w internetowej "mitologii".

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Ja ci zagwarantuję że zarobisz nawet 100tys m/c tylko tak jak kolega wyżej napisał trzeba zainwestować. Aby zarobić te 2tys m/c trzeba by było zainwestować pewnie minimum 5-7tys + swój czas i oczywiście trzeba mieć dobry niszowy pomysł (niszowy czyli taki w którym jest mało stron ale jest ruch i stawki z google adsense są dobre)

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

"Żeby wyjąć trzeba włożyć" - a ja się z tym nie zgodzę, bo pierwsze strony miałem na darmowych hostingach, domenach i źle nie zarabiały;]

dave84 wierzę Ci na słowo, ale też nie wiem kiedy wchodziłeś na rynek - kilka lat temu było łatwiej wypełnić niszę, dziś coraz trudniej o oryginalny pomysł. Pytanie jeszcze co masz na myśli mówiąc "nieźle"? Bliżej 2000 tysięcy zł / miesiąc, o których wspomina autor wątku, czy jednak troszkę dalej :) ?

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

kilka lat temu 3~4 to na adsense można było spokojnie ponad 1500 $ zgarniać na miesiąc i to nie dużo wysiłku kosztowało przy minimalnym wkładzie własnych środków

dzisiaj te czasy przynajmniej dla mnie minęły kiedy się tak łatwo zarabiało spore pieniądze teraz liczy się PRACA PRACA PRACA bez niej twoje strony nie będą zarabiać

Finanse bez tajemnic. Nie masz rachunku bankowego? Tylko najlepsze konta osobiste dla ciebie lub konto firmowe jeśli prowadzisz działalność gospodarczą.

Jak już koledzy napisali powyżej, wszystko zależy od wielu czynników, których Ty tak naprawdę w ogóle nie określiłeś.

Dobrym przykładem jest zarabianie na blogu, gdzie wielu "guru" prowadzących cudowne szkolenia emailowe wciska kity o górach dolarów czy złotówek.

Osoby, które prowadzą blogi tematyczne (i to nie w każdej dziedzinie), piszą na temat, który jest ich pasją, mogą w ciągu w miarę krótkiego czasu dojść do zarobków większych niż np. minimalna krajowa. Inni, piszący na siłę lub na temat, o którym pisze 100 innych osób, nie zarobią miesięcznie na paczkę fajek.

Na pewno przed rozpoczęciem jakichkolwiek działań musisz stworzyć dobry pomysł i plan do niego. Co do niepewności w całej działalności, to tak jest w biznesie, nie tylko internetowym. W klasycznym też nie masz pewności, czy np. za miesiąc lub trzy będziesz mieć klientów. Tak to już bywa :D.

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Na ile realne jest zarabianie ponad 2 tys miesięcznie w internecie?

Jak masz łeb (nierozwinięty talent) to banał.

Co do obaw... zawsze są i będą, ale jak wykorzustujesz talent to minimalizujesz obawy/straty, i wychodzisz na +

Google za nic nie banuje, jeden dowcipnis Ci nie zakoszi... wiecej optymizmu, bez tego ciezko ruszyc z biznesem.

Oczywiście, że można tyle zarobić w internecie, tylko to wymaga sporo pracy szczególnie w pierwszym etapie wdrażania biznesu.

Dokladnie, początki zdecydowanie najcięższe. A po jakims czasie jak zlapiesz wprawe i zautomatyzujesz cos lub zaturdnisz kogos, innymi slowy dobrze wszystko zgrasz, to bedziesz siedział brzuchem do góry, a kasa sama bedzie wpadac...

Aby zarobić te 2tys m/c trzeba by było zainwestować pewnie minimum 5-7tys + swój czas i oczywiście trzeba mieć dobry niszowy pomysł

5-7k na start? Maksymalne bzdury, takie legendy działają jedynie jak straszak na nowicjuszy.

W pozycjonowaniu liczy sie jedynie czas pracy, to dzieki niej zdobywasz wiedze i budujesz strony, potem promnujesz/pozycjonujesz a na koncu zarabiasz.

Moge w tym momecie dorwac darmowy hosting, darmowe domeny (darmowe narzedzia seo) i za pare dni wpadnie pierwsza kasa.

Wszystko dzieki jednej rzeczy - wiedza.

Zapraszam po darmowe 10.000 pkt na start w Seomatik.pl
120x60.gif

Ale jeśli ktoś chce w miarę szybko zarobić te 2 tys m/c a nie ma pojęcia o seo i nie chce mieć większego pojęcia to 5tys pasowało by mie w kieszeni. Sama strona (w zależności od tego jaka to ma być) pochłonie też dobre kilka set zlotych + pozycjonowanie + jakieś treści (jesli nie znamy się na dobrym pisaniu treści dla stron np opisy gier). Serwer musi być dość spory jeśli ma być te 2tys m/c (musi wytrzymać duży ruch)

I oczywiście musi być kasa na pierwsze trudne czasy gdy serwis nie będzie zarabiał a niektóre rzeczy trzeba opłacić.

Jesli będzie to blog o czymś na czym się znasz dobrze to wystarczy kilka stów.

"Żeby wyjąć trzeba włożyć" - a ja się z tym nie zgodzę, bo pierwsze strony miałem na darmowych hostingach, domenach i źle nie zarabiały;]

Zgadzam się w 100%.

To co niektórzy tutaj piszą o tysiącach zł na rozkręcenie interesu to jakaś paranoja. Ja pierwszą stronę postawiłem na byethost i cieszyłem się jak głupi jak miałem dziennie 0,5€, gdy zabrakło mi tam limitu CPU to dopiero kupiłem hosting za 3zł i domenę wziąłem w promocji na home (taki głupi byłem, ale wiedziałem, że nic nie tracę - bo najwyżej za rok wygaśnie), gdy zobaczyłem jak łatwo można robić kasę na każdym głupim pomyśle to zacząłem zakładać kolejne strony inwestując początkowo podobne kwoty, jedynie domeny zacząłem kupować po 15zł (czy ile one tam teraz kosztują).

Teraz stronę można postawić za darmo na 1and1, czy OVH, a jeśli jakimś cudem uda się stworzyć coś takiego, że zabraknie tam limitu, czy miejsca, to można się przenieść - bo będzie na stać na inwestowanie tego co już zarobiliśmy.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Jeśli się na serio myli o szybkim zarabianiu w internecie na swojej stronie mogę tutaj nawiązać do własnego przypadku:

domena - 12zł

serwer - 100zł

grafika - 350zł

płatne katalogi - około 100zł

precle - około 100zł

blast - 50zł

teksty na stronę - 200zł

A do tego jeszcze masa darmowych katalogów.

Łącznie na małą stronę dałem około 1000zł

Ale miałem dość niszowy pomysł i trochę czasu poświęciłem nad tą stronę

Teraz zarabia ponad 4 euro dziennie z google adsesns (okolo 500zł) + cpmprofit 100zł m/c

Daje to łącznie 600zł (prace nad stroną od września)

Strona już się zwróciła i zarabia na moje potrzeby i nowe projekty.

Jeśli znasz sie na SEO i grafice + umiesz coś fajnego napisac pod precle to stronę mozesz mieć fajna już za około 100zł na płatnym serwerze itd.

te kwoty 5tys były podane jesli sam nic nie będziesz robił + to nie będzie mała stronka tylko jakiś serwis np z grami online.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności