Skocz do zawartości

Pozycjonowanie a model SaaS

Krisss

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio niestety coraz bardziej popularny staje się model SaaS (Software as a Service). Z pewnością dla właścicieli sklepów/stron (tych mniej wymagających) jest to spora wygoda. Jednak od strony SEO nie jest już tak fajnie. Często takie sklepy (strony) nie są odpowiednio przygotowane pod kątem optymalizacji dla wyszukiwarek, a wprowadzenie jakichkolwiek zmian graniczy z cudem. Kontakt z supportem oprogramowania to oczywiście: nie da się zmienić / nie przewidujemy takiej opcji / a po co to Panu?

Jak zapatrujecie się na tego typu rozwiązania?

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Jeżeli ja nie jestem w stanie wprowadzić interesujących mnie zmian, to przekazuję krok po kroku instrukcję jakie zmiany mają zostać wprowadzone na stronie i przesyłam do klienta... Nie mam sił na użeranie się z supportem, a więc nich on się męczy...

multikomto

Biorac robotę zdajesz soei sprawe na co trafiasz. Mówisz klientowi wprost, że albo płaci 3x więcej albo nie robisz wcale. To proste - przeciez nie każdego klienta trzeba brac "na siłę".

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

no ale to jest odpowiedź. mówię że sie nie da zrobić albo daję stawke taką żeby klienta zniechęcić. przebież nie będe się męczył nie wiadomo ile żeby osiągnąć efekt za mizerna kasę.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie założyłem tego wątku, żeby dowiedzieć się co zrobić w konkretnej sytuacji, tylko żeby dowiedzieć się jak reszta zapatruje się na ten trend.

Ale jakiej odpowiedzi oczekujesz? Że jesteśmy za albo przeciw? Ja, jako producent softu, także SaaS'owego muszę być mocno ZA :D Teraz w poszczególnych branżach jest taka konkurencja, że wygra lepszy. Inna sprawa, że jak ktoś już się władował np. ze sklepem w kiepski produkt to teraz pewnie mu ciężko przesiąść się na coś innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności