Skocz do zawartości

Masowe katalogowanie

xamrex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio dostałem maila, że jeśli wstawię na swoją stronę 3 linki na 4 mce, to pewna osoba doda moją stronę automatem do 2000katalogów i 2000 precli

opis strony: (musi byc unikalny i zawierac w sobie synonimy np. "nasz {portal|serwis} {zawiera|gromadzi} {wiele|duzo)

{informacji|materialow}" Im wiecej takich synonimow tym bardziej roznorodny, unikalny powstanie opis.

Moje pytanie jest takie, czy w ogóle opłaca się katalogować automatem i czy nie przysporzy mi to problemów, w końcu jeśli w ciągu kilku tygodni, strona znajdzie się w 2tys katalogów, to może być nie ciekawie.

Co proponujecie, powinienem zgodzić się na coś takiego?

To bzdura, zglos email jako spam i zajmij sie pożyteczniejszymi rzeczami.

A jelsi takie cos mialo by miejsce to jest to podobne do blasta z xrumera, z tym ze blast daje linki raczej na forach i innych stronach gdzie jest duzo unikalnych tresci i malo wychodzacych linkow, co szybciej sie indeksuje a linki z katalogow (jesli akceptuja automatyczne dodawania) to tlyko strata czasu, pelno spamu i na dodatek czeka sie na indeksacje miesiacami albo w ogole nie zaindeksuje, do tego zaszkodzi.

Cordoba głupoty gadasz...

Nie zaszkodzi Ci, pewnie publikerem to przejedzie.

Możesz się zgodzić, choć za 30 zł ktoś Ci doda do bazy 14k (nawet opis zrobi), więc jeśli 3 linki są warte mniej niż 30 zł to możesz się zgodzić.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Kolego, bez problemu może to zrobić i to bardzo szybko: np. publikerem lub omniaddem, tylko co Ci to da...

Twoja stronka jest dobrze podlinkowana i 2000 marnych katalogów nic nie zmieni w kwestii pozycji.

Gdyby zaproponował blasta z xrumera na konkretną trudną frazę... to bym się zastanowił, ale ja blasta bym nie zrobił za linki ze strony... No i wiedz tylko, że te 3 linki na cztery miesiące bardzo osłabią Twoją stronę... :) podsumowując - nie warto

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności