Skocz do zawartości

[Onet] Indeksowanie podstron - 2,000 podstron !

GrzesiekR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam problem. A może nie... ;)

Moja strona www.teksty.biz - strona z tekstami piosenek.

Zależy mi aby w onecie zaindeksowały się wszystkie linki prowadzące do konkretnego wykonawcy.

Przykład linku prowadzącego do danego wykonawcy:

https://www.teksty.biz/show.php/gdzie/wykon...raza/Dan%20Hill

Specjalnie zrobiłem nice url.

Takich linków mam ponad 2.000

Nie wiem czy umieszczenie w meta

<meta name="Robots content="index, follow">

wystarczy.

Umieściłem jeszcze

<meta name="revisit-after" content="7 days">

tak aby nowe linki sie aktualizowały.

Proszę mi powiedzieć czy to wystarczy aby wszystkie podstrony sie zaindeksowały ?

Proszę zobaczć to na przykładzie strony www.teksty.org

proszę wpisać w onecie www.teksty.org i zobaczcie ile linków jest zaindeksowanych.

Ile takie coś mzoe potrwać, o ile samo sie zaindeksuje.

Przepraszam za moje pewnie przedszkolne wyjaśnienie sprawy, ale każdy kiedyś musi zacząć. ;)

Ja mam bardzo ładne linki na całej stronie oprócz forum. U mnie niestety onet zaindeksował tylko stronę główną. Na pocieszenie 3 razy...

Wątpie, że zaindeksuję Ci wszystkie linki.

Ja mam bardzo ładne linki na całej stronie oprócz forum. U mnie niestety onet zaindeksował tylko stronę główną. Na pocieszenie 3 razy...

Wątpie, że zaindeksuję Ci wszystkie linki.

Czemu wątpisz? Fakt onet jest nieprzewidywalny w tym wzgledzie i widze tak duży efekt czynnika ludzkiego, moze nie az tak jak Mowi Cerebru ale moze cos jest na rzeczy.

A probowaleś zakolejkowac z palca te 2000 podstron?

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

nie rozumiem co rozumiesz przez to stwierdzenie. Wiem tylko, że jak zgłosiłem stronę z kilkuste podstronami to mam tylko stronę główną, a jak zgłosiłem stronę z 7 podstronami to wszystkie są w onecie.

zgłaszałem subdomeny. niestety ich nie dodano. w sumie tak sobie myśle, że nie kieruj się moją stroną. ja przez 2 miesiące miałem bana w onecie za meta refrresh na starej domeny na nową.

1 to wpis do wyszukiwarki

2 to wpis do katalogu jak masz

a 3 to nie mam pojecia :(

PS

Swoja droga kilka dni temu dodalem dla testu recznie kilka podstron. W tej chwili sprawdzilem i sa widoczne w onecie. Wiec teraz dodalem strone z linkiem wzbogaconym o parametry :(

nie dodawaj recznie 2000 podstron bo na pewno zablokuja cie je bardzo szybko, wiem to z własnego doswiadczenia.

To jak dodać taką ilość???

Dodałem do onetu około 400 stron z palca. Pierwsze 30 zaindeksował po 2 dniach, kilka dni później w logach znalazłem:

proxy4.usr.onet.pl - - [24/Sep/2004:15:39:12 +0200] "GET / HTTP/1.0" 200 17516 "https://ilicz.onet/pzi_cat_view.asp?cat_id=2779" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)"

I więcej się już nie pojawiło. Więc jak dodać 2000 stron do oneciku, jeśli ich robot sam ich nie połyka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności