Skocz do zawartości

Program do usuwania zbędnych spacji

arve_lek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie czy istnieje jakiś skrypt bądź program, który usuwa zbędne spacje ?

Powiedzmy, że mam plik .txt a nim:

{Szukam|Poszukuję} {programu|skryptu} do usuwania spacji .

{PIO|Forum PIO} jest {fajne|super}.

A plik wyjściowy wyglądał by tak:

{Szukam|Poszukuję} {programu|skryptu} do usuwania spacji.

{PIO|Forum PIO} jest {fajne|super}.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Chyba skrypt forum usunął extra spacje w przykładzie (bo przykłady są takie same), natomiast jeśli "zbędne spacje" rozumiesz jako podwójne czy potrójne - wystarczy użyć opcji "Znajdź i zastąp" dostępnej w wielu edytorach tekstowych.

Wpisujesz wtedy podwójną/potrójną spację, aby zastępował to pojedynczą lub całkowicie ją usuwał.

;]

wystarczy użyć opcji "Znajdź i zastąp" dostępnej w wielu edytorach tekstowych.

Nie wiem dlaczego na to nie wpadłem :) To mi w zupełności wystarczyło dlatego, że chciałem usunąć podwójne spacje.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności