Skocz do zawartości

Dlaczego spamerzy to robią?

satin0

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat
bo normalnie zrobię forum na zaproszenie
Można zastosować własne autorskie zabezpieczenie którego nie znają dodawarki, a dla jednej lub kilku stron nikt nie będzie się bawił z "rozkodowaniem".

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

Można się zastanawiać czy test czy coś z kodowaniem, ale zauważcie, że debili, którzy dorwali się do różnych narzędzi jest sporo. A najgorsze, że są to leniwi debile, którzy chyba nie zawsze mają pojęcie z czym to wszystko jeść. 2-3 miesiące temu ktoś był łaskaw słać głównie do webmini i easydirów wpisy składające się z przymiotników, a czasem z przymiotnika z rzeczownikiem, a wszystko przedzielane przecinkami. I nawet te wpisy były całkiem długie :). A linki prowadziły do kompletnie śmieciowych niby zapleczowych stron. Najśmieszniejsze, że treść wpisu nie jest linkowany, więc ta cała litania niby fraz do pozycjonowania była psu na budę. Ale to pokazywało, że nie dość, że debil, to jeszcze leniwy na tyle, żeby nie dowiedzieć się jak wpis działa.

Wiesz, mejle typu "enlarge ur penis" lub typu nigeryjskiego są też od lat ciągle wysyłane. Jasne, może to jakaś metoda BH. Ja nie spotkałem się, ale też aż tak w to nie wnikałem. Ale logika w rozgryzieniu tej tajemnicy niezbyt pomaga. A co do leniwych debili - obserwowałem wpisy z katalogów bez moderatora. Nie problem tam znaleźć wpisy potwierdzające moją opinię. Zresztą nie wszyscy zadają sobie trud wchodzenie na PiO, czytania postów, myślenia i weryfikowania swojej wiedzy, a czasem niewiedzy. Jest też dużo takich, którym się wydaje, że jak kupi jakiś automat, to on odwali całą robotę - oczywiście z pełnym sukcesem.

Ale w materii tych "spamerów" oczywiście nie ma jednoznacznej odpowiedzi, więc to jest takie tylko gdybanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności