Skocz do zawartości

Quo vadis PiO?

Lesiu

Rekomendowane odpowiedzi

3. Z tym to jednak żart. Blast na polskie blogi w jakiej formie? W formie komentarza do artykułu? A jakie to będzie miało odniesienie do treści artykułu? To spam jak cholera. A fora to w jakiej formie może być white? Jest niby jakiś automat, który na przykład w tym temacie nam odpisze sensownie nawet dodając sobie gdzieś linka? Bez jaj.

1)Zakłada się topic w dziale X

Zapraszam bla bla bla,

Jeśli post jest niezgodny z regulaminem, bla bla bla

Nie raz miałem takie kwiatki na forum i wątpię, że to były hand made wpisy.

2) Czyżby nie dało się przefiltrować bazę na końcówkę .pl? Wiadomo, że odpadnie sporo for/blogów z com net ogr, ale i tak będzie bardziej białe niż czarne.

Prawidłowo i kulturalnie napisany tekst w p1 potrafi zrobić cudo - czasem nie kasowałem tematy jeśli linki prowadziły do ciekawej strony (niestety 1/100).

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No więc to spam jak cholera i nie chrzań, że to jakieś white czy grey. Ludziom się chyba w głowach poprzewracało i niebawem będą twierdzić, że white jest wtedy, kiedy znajduje się choć jeden pełny poprawnie napisany wyraz.

Edit: Wracając do tematu głównego w niewielkiej części zgadzam się ze Zgredem. A chodzi tu o nazwę forum ;)

@Carnagge - w 100% się zgadzam z Twoją wypowiedzią.

Przeczytałem forum wzdłuż i wszerz ale gdyby nie pewne osoby, które poznałem kilka/kilkanaście mc temu przez to forum nie miałbym pojęcia o SB, Xrumerze, ABB a co najważniejsze innych (zagranicznych forach). Ok czasem wątki sa banalne ale w 2009 i wcześniej 90% wątków było o swlach takich i takich. Nowe metody, nowe tematy.

ostatnio ktoś rzekł mi że linkowanie eweblinkiem to nie spam ... ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@meganet: ale dla mnie TOP1 na pozycjonowanie to nie jest cel :) zawsze to podkreślałem, że mnie ta fraza nie interesuje i nie jest moim ani celem ani sukcesem. I się nie obrażam o byle co ;):P Sukcesem m.in. będzie przejście na emeryturę mając 1MIO na koncie ;)

tylko co cie tak zeźliło :) żeś zjechał SP ? :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Oczywiście, że linkowanie ewebem to nie spam. W jaki sposób wiążesz to ze spamem?? Świadomie podejmuję decyzję o umieszczeniu linku na stronie której właściciel wyraził zgodę na umieszczenie tego linku (wręcz w tym celu sam dokonał modyfikacji swojej strony). Jak można to nazwać spamem?

dymna.jpg

Ale wedrowiec słusznie napisał, że robiąc stronę pod SWL sam wyrażasz zgodę i nawet wykonujesz pewne czynności by posiadać czyjeś linki u siebie. Faktem jest, że wartość merytoryczna takich stron z reguły zerowa, ale śmieci się u siebie, nie u innych. Tak więc kiedyś na pytania padające na PiO w stylu "co zrobić żeby..." odpowiedź z reguły brzmiała "przywalić tyle i tyle pkt", w chwili obecnej remedium jest blast. Poczekajmy jeszcze kilka miesięcy i w dziale narzędzia będą same spamiary, a dział dla początkujących zostanie przeniesiony do ogłoszeń, gdzie każdy będzie oferować naciągane blasty przy wykorzystaniu baz, które w efekcie są kilkadziesiąt razy mniejsze.

Wystarczy spojrzeć na "spam" z punktu widzenia Google

a bardzo prosto określić co jest spamem a co nie , i wychodzi na to że mało co nie jest spamem ;)

A jak jakiś małolat prowadzi bloga, który nic nie wnosi do internetu =spam?

Dla niego wnosi, pewnie jego koledzy też go rozumieją , to że się kogoś nie rozumie nie znaczy że on gada bez sensu :)

Wystarczy spojrzeć na "spam" z punktu widzenia Google

Ale co mnie google interesuje? Czy ja ich do siebie zapraszam czy sami przyłażą?

Jeżeli założę sobie firemkę i ta firemka stworzy wyszukiwarkę i w jej regulaminie napiszę, że strony w kolorze czerwonym to spam to staną się one spamem?

Spam w dużym skrócie i uproszczeniu (historycznie) to niechciana wiadomość (na poczcie).

Spamem jest (według mnie, obecnie):

- niechciany mail

- niezamawiana przesyłka w tradycyjnej skrzynce pocztowej

- ulotka pizzerii przyczepiona do klamki

- wpis na księdze gości umieszczony tylko w celu zdobycia linka (nie jest ważne czy umieszczony ręcznie czy automatycznie)

- post na forum (na zasadzie jak wyżej)

- profil na forum (na zasadzie jak wyżej)

- telefon z ING z pytaniem "czy zapisał się już pan do funduszu"

- sms z konkursem o ile nie wyraziliśmy na to zgody (a robimy to podpisując umowę)

Spam - niezamówiona wiadomośc w dowolnej formie, nadawca wysyła ją masowo - nieważne czy automatycznie czy ręcznie. Masowo - mogą to być nawet 3 sztuki - nie znasz odbiorcy, lecisz po "random" albo danych uzyskanych od osób trzecich.

dymna.jpg

Czy jeśli smiec jest spamem i jest w top10 i daje użytkownikom to co chą to nadal jest spamem ? Dziś w top3 pojawiła sie moja zapleczówka - kilka linków na krzyż stałych dawno zapomnianych ... czy to jest spam czy nie skoro user wie po co przyszeł i to znalazł ?

Mam wrażenie że ei rozmawiamy o tym dokąd zmierza i czym jest PIO tylko że blast są trendy i złe a pozycjonowanie to "samo zło"

Pytasz czy śmieciowy spam jest spamem.

To tak jakbyś zapytał, czy jakiś małowartościowy, przeżarty rdzą i ledwo jeżdzący samochód jest samochodem.

Z tym odejściem od tematu masz w 100% rację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności