Skocz do zawartości

Ile bierzecie za frazy lokalne?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, ile wzięlibyście za wypozycjonowanie fraz lokalnych od firm?

Mam na myśli takie coś jak:

Angielski Kielce

Architekt Radom

Firma budowlana Częstochowa

Warsztat samochodowy Katowice

Proszę pisać, czy chodzi o kwoty netto czy brutto. ;)

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
W top10 na "pozycjonowanie" jest oferta na 50zł + VAT.

Fraze "pozycjonovvanie" za 50 zl + vat tez wypozycjonuje. ;)

Hm, "pozycjonovvanie warszawa" za 25 zł + vat. :)

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

remonty warszawa to też fraza regionalna ;) albo pozycjonowanie warszawa .. .tudzież pozycjonowanie gdańsk :)

nie to że jestem złośliwy ;)

Aby dobrze podejść do zagadnienia trzeba wykonać analizę konkurencji za pomoca oprogramowania i wysiłku intelektualnego. Pytanie "ile bierzecie" jest imho nei na miejscu. Jeden weźmie 50 zł netto inny 20 zł netto (bo zarumakuje i też mu się uda)...

Analiza zaplecza technicznego też jest ważna (co mam, czym moge wykonać i ile czasu).

To się nazywa analiza PEST

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

TOP1 netto za wszystkie

+ 50%

Frazy niszowe, nie niszowe - znajdę jeszcze z 5 osób które zaoferują mi podobne warunki, stworze 6 stronek i walczcie ;)

A płacić będę tylko 1 osobie a reszta będzie robić za tak zwanego "frajera" :)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zgred, dlatego Kolega podał frazy, które potraktował jako przykład. Ponieważ proste i niszowe, też nie uważam, żeby 150zł było wygórowane. Zastanawia mnie tylko, co znaczy "za wszystko": czy w tej cenie Kolega chce zrobić wszystkie cztery (bardzo różne) frazy dla jednej domeny lub czterech domen? no i jeszcze to +50% za TOP1 troszkę śmieszne, Kolego... ale to Twój cennik, jak zaznaczył Zgred.

Dla jednej domeny np. o Pcimiu Dolnym Kolega zrobi:

Angielski Kielce

Architekt Radom

Firma budowlana Częstochowa

Warsztat samochodowy Katowice

za 150zł netto... Jednorazowo, czy miesięcznie? bo zastanawiam się, czy nie skorzystać z usług na pozycjonowanie moich zapleczówek... ;)

dymna.jpg

Płatność masz już do TOP10 ;)

więc płacił byś nawet na TOP10-6 w cenie 150,00 NETTO

Oczywiście, zamierzał bym mieć TOP1 (ale robił bym to tak, abym czerpał z tego odpowiednie zyski).

Ptaq - czy ty byś tak zrobił, bo raczej wątpię :). Byłby to pokaz mega GŁUPOTY Z Twojej strony ;)

Więc teraz pytanie, po co takie coś pisać :)?

EDIT: Tak jeśli, klient by zamówił u mnie 4 frazy (płacił by 150,00 NETTO za wszystkie frazy w TOP1O).

Wychodzi 37,50 netto za TOP10 od takiej frazy (zważywszy na konkurencję, nie ma problemu dojścia do TOP10 w ciągu 30 dni śmiało)

TOP1: + 50% może wydawać CI się śmieszny, jednak patrząc na to ile prac trzeba wykonać aby uzyskać TOP1 nie jest wcale takie trudne a tym bardziej (kosztowne)

Byłby to pokaz mega GŁUPOTY Z Twojej strony

dlaczego? raczej dużej inteligencji, zważywszy, że potrzebuję zrobić mocne zaplecze na daną frazę, buduję 10stronek i robię umowy tylko na TOP1... super pomysł ;)

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności