Skocz do zawartości

Ile bierzecie za frazy lokalne?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka cena taka jakość. Tyle. Jeśli ktoś nie rozumie tej zależności, to lepiej nie zaczynać z nim współpracy.

[offtop]Moje ulubione pytanie:"A dla czego strona tłumaczenia u Pana kosztuje xx zł? Przecież inni tłumaczą za (mniej)! ;) "[/offtop]

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ceny zależą od konkretnej frazy. Nie wiem czemu piszecie, że 50 zł to jest mało i podajecie ceny ponad 100 zł.

Ostatnio miałem jedną frazę regionalną 2 członową do wprowadzenia do top 10 i wystarczyło tylko zoptymalizować stronę i dodać ją do 19 katalogów (ręcznie). Tyle wystarczyło by znalazła się na 2 pozycji.

W takim przypdaku to wydaje mi się, że podawane przez was ceny są zbyt wysokie.

Nie można tak samo liczyć frazy "remonty wrocław" i np. "kafelkowanie złoczew".

wendaboj, powiedz mi, chłopaku, ile Ci zajęło ręczne dodanie strony do 19 katalogów?

ten czas podziel na 50zł, żeby zobaczyć ile cenisz swoją godzinę pracy, po czym to pomnóż przez 8 i później jeszcze przez 20, odejmij od tego podatek dochodowy, vat, zus, koszty prowadzenia Twojej firmy i masz Twoją miesięczną pensję.

Jeśli chcesz za tyle pracować: gratulacje. Ja wolę zarabiać uczciwie za uczciwą pracę.

ach: zapomniałem jeszcze dodać Twój czas na optymalizację strony, pozyskania klienta itp....

dymna.jpg

Rozumiem.

Nie prowadzę firmy zajmującej się pozycjonowaniem, a robie to w wolnym czasie po pracy (w firmie niezwiązanej z informatyką). Dlatego też wydawało mi się że te ceny są za duże.

Niestety nie wiem jakie są koszty utrzymania firmy (mogę się tylko domyślać) i pewnie masz rację.

Wiem natomiast, że jest więcej osób takich jak ja, zajmujących się hobbystycznie pozycjonowaniem, nie traktując tego jako źródło utrzymania. Dlatego na proste frazy lokalne można się spotkać z cenami rzędu 50 zł.

...i również można się spotkać później z Klientami, którzy dostali filtra po takim pozycjonowaniu i płaczą i płacą...

oprócz prowadzenia firmy jeszcze trzeba utrzymać dom i czasami pojechać na wakacje ;) 50zł jest OK, ale jeśli ten klient weźmie kilka-naście takich fraz: wtedy Twoje koszty pod tego Klienta i Twój czas pod tego Klienta kalkuluje się w zupełnie inny sposób.

dymna.jpg

@wendaboj: też jestem hobbysta amator ;)

ale jest fraz i jest FRAZA. Co innego jak pchałem remonty warszawa do top10 a co innego jak pchałem hotele olsztyn do top10 ... różnica spora w nakładach, kosztach, czasie pracy etc... aaaa w kasie nie powiem :) tajemnica handlowa.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

...i również można się spotkać później z Klientami, którzy dostali filtra po takim pozycjonowaniu i płaczą i płacą...

Dlatego też wybieram tylko łatwe frazy, które wiem, że mi się uda wypozycjonować (przy mojej dotychczasowej wiedzy), trudniejsze zostawiam firmom/profesjnalistom i nie podjoł bym się pozycjonowania trudnej frazy nawet jakby mi ktoś zaoferował dużą kasę, bo wiem, że nie dam rady ;)

Może za rok, za dwa...

Jeszcze dochodzi obsługa klienta, np. w przypadku takiej osoby jak wendaboj - czy klient może liczyć na to, że od poniedziałku do piątku powiedzmy od 8 do 16 zawsze odbierzesz jego telefon, dopiszesz na maila, rozwiejesz jego wątpliwości itd.? Dodatkowo czy tego typu osoba wysyła klientowi co miesiąc rachunki/faktury? Też zapewne nie.

Dlatego to jest coś jak z hostingiem - usługa usługą - ale dużo firm liczy też na "otoczkę" czyli support, ze mają pewne rzeczy dostarczone zarówno drogą mailową jak i tradycyjną pocztą. Dostęp do paneli monitorujących pozycjonowanie itd. I niestety nie da się tego wszystkiego zagwarantować za 50zł ;) nawet jak bym miał 100 takich klientów i ktoś powie "wow to przecież 5000zł miesięcznie".

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Mam pytanie, ile wzięlibyście za wypozycjonowanie fraz lokalnych od firm?

Mam na myśli takie coś jak:

Angielski Kielce

Architekt Radom

Firma budowlana Częstochowa

Warsztat samochodowy Katowice

Proszę pisać, czy chodzi o kwoty netto czy brutto. ;)

realnie pomiędzy 45 a 75 zł

jeżeli chodzi o te frazy co podałeś

zależy ile klient brał by fraz

mówię o tych miastach co pisałeś

prowadzę DG i to kwoty netto

Hostessima.pl - Agencja hostess - targi, eventy, wystawy, promocje.

nutado: a dlaczego nie ... zaczynasz od blasta potem budujesz zaplecze :) da sie :D

eee tam 200-250 ... 80-150 i można jechać :)

a potem zbierać klientów, ktorzy nie weszli na TOP ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności