Skocz do zawartości

Ile bierzecie za frazy lokalne?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie. ironizuje. zaczynam od SM i analizy.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Widzę, że niektóre osoby pozycjonują strony dla klientów nie prowadząc DG. Jaką wy podpisujecie umowę? Umowę o dzieło, zlecenie, czy jak? Potem wpisujecie to w PIT jako "inne dochody"?

Klik - najlepszy Program Partnerski na ruch warezowy.

Klik - profesjonalne teksty na precle, zaplecza, synonimy i inne.

no jasne SM przydatna sprawa

kolega nutado za to 250 goli

- podziwiam

Pomyśl, jakie zyski z dobrej pozycji będzie miał właściciel takiego warsztatu... Jeden klient więcej i już się zwróci z nawiązką...

Optymalizacja strony, stworzenie zaplecza, pisanie tekstów, domeny itp itd nie są za darmo...

nie wiem... właśnie miałem dłuższą konwersację z Klientem n/t cen, bo mu ktoś zaproponował 25zł od frazy za TOP10 (z gwarancją), zatem ja się okazałem drogi... gratulacje dla pozycjonera.

dodam jeszcze, że może to nie są trudne frazy, ale też nie lokalne...

dymna.jpg

Co innego kto za te 150zł wypozycjonuje te frazy a co innego kto je wypozycjonuje i do tego podpisze umowę na pozycjonowanie tych fraz w której zawarta będzie odpowiednia kara w razie kłopotów...

I co jakoś chyba szczęki opadły nadal chcecie takie frazy pozycjonować za 150 zł ?;)

hahaha powodzenia...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Ogólnie myślę o cenie 150zł za frazę plus np. 50zł za każdą pokrewną do głównej frazy.

Jak już to ja będę przebierał w zleceniach to cena pójdzie do góry.

Poza tym co innego, jak ma się DG (ma się ZUS i inne koszta) i wystawia się FV, a co innego jak dorabia się do kieszonkowego realizując umowę o dzieło/zlecenie. ;)

no jasne SM przydatna sprawa

kolega nutado za to 250 goli

- podziwiam

Prosiłbym o nie używanie pejoratywnych haseł typu "goli".

Poza tym, że to irytuje to jeszcze autor naraża się na śmieszność. Kiedy same koszty prowadzenia firmy wynoszą kilkanaście (!) tysięcy miesięcznie trudno robić za miskę ryżu.

nie miał być to przytyk - słowo napisane z rozpędu

kolega nutado dzielnie to wytrzymał - mam nadzieję, że nie poczuł się urażony

naprawdę podziwiam, że potrafi za tyle znaleźć/przekonać klienta

nrm: - orientuję się dobrze ile wynoszą koszty prowadzenia DG

mimo to uważam, że "Warsztat samochodowy Katowice" za 250 zł to trochę drogo

i bynajmniej też nie lubię pracować za miskę ryżu

Hostessima.pl - Agencja hostess - targi, eventy, wystawy, promocje.

erotiksite zajmujesz się pozycjonowaniem ?? Jak tak to skorzystaj sobie z SM i sam sobie wyceń ile czasu cie to zajmie, po drugie każdy poda ci inna cenę, inni prowadzą profesjonalną firmę pozcyjonerką i krzykną 30-50% więcej niż ci co przychodzą po pracy i chcą dorobić to krzykną o te kilkanaście % mniej więc zastanów się do kogo kierujesz pytanie a jak chcesz tanio skorzystaj z allegro tam znajdziesz gości co odpalą ci stronę za 30 zł :D ... z pozycjonowaniem to jak z mechanikiem jeden użyje młotka a drugi głowy i klucza.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

@erotiksite: 200-500 od frazy - zalezy od budowy strony ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

cinmar

yyy ... o czym Ty piszesz ?

Zadałem proste pytanie, na ile wycenilibyście takie frazy i to wszystko ...

Jak tak to skorzystaj sobie z SM i sam sobie wyceń ile czasu cie to zajmie

Nie zajmuje się pozycjonowaniem zawodowo, nie pozycjonuje stron dla klientów a wyłącznie dla siebie, od jakiegoś czasu korzystam z MS ale nie wiem co to wnosi do mojego pytania ? Pytanie brzmi : Na ile wycenilibyście takie frazy a nie ile mam policzyć sobie za wypozycjonowanie tych fraz a to jest spora różnica.

po drugie każdy poda ci inna cenę, inni prowadzą profesjonalną firmę pozcyjonerką i krzykną 30-50% więcej niż ci co przychodzą po pracy i chcą dorobić to krzykną o te kilkanaście % mniej więc zastanów się do kogo kierujesz pytanie a jak chcesz tanio skorzystaj z allegro tam znajdziesz gości co odpalą ci stronę za 30 zł

I w czym problem ? Jeżeli pytam o wycenę to chce poznać różne warianty cenowe, to chyba normalne, nigdzie też nie wspomniałem że szukam jelenia który za darmo te frazy wypozycjonuje ... naprawdę odnoszę wrażenie że nie do końca rozumiesz słowo pisane.

... z pozycjonowaniem to jak z mechanikiem jeden użyje młotka a drugi głowy i klucza.

Przeczytaj jeszcze raz moje pytanie, i zastanów się czy to co napisałeś ma jakikolwiek sens ;)

zgred Dzięki, na takie konkretne odpowiedzi liczyłem ;)

Będę musiał sobie wszystko przekalkulować, co wyjdzie korzystniej, zlecić czy zrobić samemu ale nie do końca dobrze ;)

mimo to uważam, że "Warsztat samochodowy Katowice" za 250 zł to trochę drogo

Ostatnio byłem u mechanika i uważam że 250 zł to dla niego wcale nie tak drogo.

Wystarczy, że ta fraza ściągnie mu 2 klientów miesięcznie i koszt reklamy mu się zwrócił.

Czasem jeden klient wystarczy, żeby mechanik zarobił z nawiązką.

Więc pojęcie za drogo, uważam, że jest bardzo subiektywne.

Jakoś nie wiedzieć czemu, mimo, że pozycjonowanie przynosi naprawdę policzalne korzyści, czasem duże dla klientów to oni chcą za nie płacić nie więcej niż za Batona i Dużą paczkę landrynek.

Za to klient jest w stanie zapłacić miesięcznie 400-1000zł miesięcznie za roznoszenie ulotek, które z praktyki wiem, że dają dużo mniejsze efekty.

Można odnieść wrażenie, że jeszcze trochę wody w rzece upłynie zanim pozycjonowanie będzie doceniane tak samo, jak banery, ulotki, mailingi i inne formy reklamy.

Inna sprawa to pozycjonowanie, dla zarobienia na kino, a inna pozycjonowanie dla zarobienia na firmę, ZUS, Skarbówkę, lokal, pracowników, reklamę, etc.

Jak dla mnie stawka jest bardzo indywidualną sprawą każdego z nas ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności