Skocz do zawartości

Ile bierzecie za frazy lokalne?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dlaczego paranoja? 549 brutto rocznie za noclegi, kwatery, domki do duzo?

Kupuję blasta na te frazy za 50zł, a nawet ze 2 i strona sama wskakuje na te pozycje po max 30 dniach.

Ja po odprowadzeniu podatków jakies 185 zł i zaplaceniu za 2 blasty 100 zł mam na czysto całe 264 zł.

Klient jest zadowolony bo płacąc za rok mojej pracy, która wykonuję faktycznie tyle czasu co kontakt z mastablsta, ma stabilne topy.

Biorę swoją kasę i lecę na Majorke by resztę roku, a będzie tego z 11 miesięcy pławic się w luksusach :]

Potem się budzę, mam upierdliwego Klienta na karku i zresztą co mnie to obchodzi, myślał, że za 45zł brutto miesięcznie baran sie dorobi kokosów? Dobrze mu tak, a ja juz mam kolejnego klienta za 150zł brutto rocznie na frazkę opony z gwarancją uzyskania efektu...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@zakręcony to nie jest dużo za takie frazy, ale stanowczo za mało bo nawet jak sam piszesz, puszczając blasta to i tak tych fraz nie będzie łatwo utrzymać.

Przeczytaj jego posta jeszcze raz - ze zrozumieniem. Tak bardzo ociekał ironią, że mi pół monitora i całą klawiaturę zachlapał.

Co do fraz lokalnych o których mowa w temacie - niech biorą 50 PLN z gwarancją za efekty - klienci niech do nich lecą. Efekt będzie taki - klient poleci z pozycji tak szybko jak szybko poleciał na te 50 PLN. Nie ma się co oszukiwać i wszyscy, którzy jakiś czas w tym siedzą i nie chcą zwojować świata za pomocą samego rumaka czy innego automatu do super-hiper-mega mocnych katalogów wiedzą, że nie da się zrobić dobrej i stabilnej pozycji za 50 PLN. No chyba, że konkurencja będzie jak na wspomnianą w innym temacie frazę pies Marysi ze Starej wsi, ale też nie będzie łatwo bo w TOP1 jest PiO :)

Jezeli brutto, to masz całe 32 na szaleństwa.

Z ciekawości, ilu Klientów trzeba miec by wyjść legalnie (płacąc podatki, opłacając serwery i całą ta resztę) na swoje robiąc frazy po 50 brutto?

Prosze nie traktowac to jako pytanie złosliwe, jestem tylko delikatnie ciekawy :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@ mmarek

1000 fraz x 50 zł = 50.000 zł

koszt prowadzenia firmy - 10.000 zł

wynagrodzenia - 20.000 zł

zysk - 20.000 zł

he, he...

1000 fraz x 50 zł = 50.000 zł

Z tego podatek VAT ~ 9017 zł

Pozostaje 40983zł

Z tego podatek dochodowy ~ 7376zł

Pozostaje 33607zł

Z tego wynagrodzenia 20000zł

Pozostaje 13607zł

Z tego koszty prowadzenia firmy ~ 10000zł

Pozostaje 3607zł :)

To jest trochę naciągana kalkulacja, bo wynagrodzenia i koszty prowadzenia firmy zmniejszą trochę podatek, tak - że realnie zysk ma szanse dojść do 10`000zł, ale zapomina się o jakiś ciągłych inwestycjach, szkoleniach, trzeba założyć, że nawet 10% klientów (5000zł) może nie płacić (nie płacić o terminie). Tak więc przy tych założeniach będzie niewielki zysk i raczej takie trochę wiązanie końca z końcem w firmie - bo wystarczy, że jeden większy klient nie zapłaci i nie ma co jeść.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Dlaczego paranoja? 549 brutto rocznie za noclegi, kwatery, domki do duzo?

w szczególności "noclegi"

to bardzo mało za takie warzy, mogę zagwarantować nikt za taka kasie nie osiągnie top 1-5 na te frazy. To 45 PLN miesięcznie, tyle pobieram za łatwe lokalny razy.Pic na wodę te oferty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności