Skocz do zawartości

Ile bierzecie za frazy lokalne?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zdziwiłbyś się co można zrobić za 50zł :)

Uwierz - nie zdziwiłbym się. Inną sprawą jest jednak psucie rynku, o którym piszą inni. Rozumie walka o klienta, ale nie przesadzajmy bo za niedługo będziemy walczyć o klientów schodząc poniżej tych 50 PLN a dla mnie to już jest komiczne. Jasne, możemy pracować za miskę ryżu - ale to nie ma nic wspólnego z jakimkolwiek profesjonalizmem. A takie zaniżanie stawek świadczy samo w sobie o amatorszczyźnie i podejściu do tematu "byle by coś". Zna ktoś inną branżę w której taka sama usługa może się wahać między 200-50 PLN a może i bardziej? No właśnie - nie. Bo w innych branżach nie istnieje stado gimnazjalistów dorabiających do kieszonkowego na lewo, którzy nie mając pojęcia o jakichkolwiek prawach rynku schodzą w cennikach ze swoich zautomatyzowanych usług coraz to niżej.

Wolę x klientów, o których odpowiednio zadbam -zbuduje odpowiednie tematyczne zaplecze, zadbam o ich pozycje i będę w każdej chwili mógł dorzucić kolejne linki w razie potrzeby bo będzie mnie na to stać, a klient mi za to należycie zapłaci - niż xx klientów za "miskę ryżu" od każdego, dla których zdobyte linki będę opierał na zaspamowanych katalogach przelecianych automatem.

1000 fraz po 50 PLN i te kalkulacje rozbawiły mnie niesamowicie- ale dobrze się z rana pośmiać. Każdy równa do takiego poziomu jaki go interesuje. Ja tam wolę spoglądać w górę :)

Pozdrawiam

Bo w innych branżach nie istnieje stado gimnazjalistów dorabiających do kieszonkowego na lewo...

Chcesz zabronić gimnazjalistom dorabiać do kieszonkowego?

Branża jest jaka jest i albo ta zaakceptujesz i jakoś się w tym znajdziesz, ale ją zwyczajnie zmień na inną.

@ mmarek

@Ptaq, podatek płaci się na końcu, więc w najgorszym przypadku zostanie ok. 9k pln.

Czyli tak jak napisałem:

To jest trochę naciągana kalkulacja, bo wynagrodzenia i koszty prowadzenia firmy zmniejszą trochę podatek, tak - że realnie zysk ma szanse dojść do 10`000zł,

Z tym, że nie wszystkie koszty wrzucisz w VATowe, a nawet są takie które nie wrzucisz w dochodowe - a po prostu trzeba coś gdzieś zapłacić. Mówię jak to wygląda z doświadczenia. No i jak pisałem, że ok. 10k zł, można by zarabiać, będąc taką "zamkniętą" firmą - nic nie inwetując czyli mam na myśli dokupywanie oprogramowania/wymiana komputerów/wyjazdy na szkolenia/wypady integracyjne itd. Więc tak naprawdę zysk jest na poziomie 10% kwoty brutto, przy mocnym zaciskaniu pasa 20-25%. Ale na pewno nie na poziomie 40% :D no chyba - żeby mieć firmę w raju podatkowym.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

aby porządnie zrobić 1000 fraz trzeba zatrudnić wiecej ludzi, ZUSy, wypłaty,większe biuro, stworzyć miejsce pracy, komputery oprogramowanie i td.Ja podpisze się pod tym co napisał raado.Jak ktoś chce taniej zawsze może zalicytować na allegro pozycjonowanie, gwarancja i td za 20 PLN. Ale po takim "pozycjonowaniu" klienci zwyczaj wracają ale trzeba robić 301 na domenie bo już nic zrobić się nie da :D.

Wole mieć sprawę z klientem dla którego 100PLN w jedna stronę 100 PLN w drugą niema żadnego znaczenia.Dla mnie duza ilosc tanich fraz to zwiększenie ilości pracowników, kosztów i td.Nie tędy droga, jak dla mnie

Użyłem gdzieś słów "zabraniam"? Czy wyczytałeś to z czarodziejskiej kuli? Nie zmienia to faktu, że ceny 150 PLN za 4-5 fraz lokalnych psują rynek. Oczywiście zaznaczam - nie chodzi tu o wspomnianego wcześniej psa Marysi ze Starej Wsi. Więc jeżeli możesz to odnieś się do tego i wnieś coś rzeczowego do dyskusji a nie zarzucasz mi zabranianie czegokolwiek jakąś koślawą polszczyzną.

...a poniżej dopisałeś , że mam zrezygnować z działalności w tej branży jeżeli mi nie odpowiada - co jasno sugerowało odpowiedź na Twoje wcześniej postawione pytanie, które od razu mogło się wydawać pytaniem retorycznym i jako takie też je potraktowałem. Jeżeli poważnie chciałbyś zadać takie pytanie to mogłeś sobie darować niższy wers który ewidentnie atakował moją osobę więc odpowiedziałem.

Skoro jednak źle odczytałem Twoje intencje to przepraszam, za niepotrzebną dalszą dyskusję i koniec tematu :P Nie róbmy OT.

Pozdrawiam. :)

bez problemu uzyskuje się zysk na poziomie 40-50% z pozycjonowania, wystarczy zamiast zatrudniać pracowników, zlecać i wrzucać w koszty

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Bo w innych branżach nie istnieje stado gimnazjalistów dorabiających do kieszonkowego na lewo, którzy nie mając pojęcia o jakichkolwiek prawach rynku schodzą w cennikach ze swoich zautomatyzowanych usług coraz to niżej.

Pozdrawiam

Kolego nie wiem czy rozumiesz czym jest automatyzacja.

Henry'ego Forda też nazwiesz gimnazjalista psującym rynek? Jedyne co płynie z Twoich postów to zazdrość i zawiść :D

Jeżeli teraz ktoś jest za 50zł w stanie zrobic to co ty za 500zł to właśnie rynek cię sam zweryfikuje.

Ceny za pozycjonowanie nie spadną bo każda fraza będzie warta nadal podobne pieniądze. Ludzie klepiący arty do precli i dodający ręcznie do katalogów zaczną spadać i albo sie przystosują albo będą musieli zmieniać branżę.

Ciemna strona mocy!

Jeżeli teraz ktoś jest za 50zł w stanie zrobic to co ty za 500zł to właśnie rynek cię sam zweryfikuje.

Jeżeli jest w stanie robić to legalnie (podatki i te wszystkie duperele, nie ważne czy jako firma, czy jako osoba fizyczna) i dobrze, to nie ma najmniejszego problemu, nie będzie nawet jeżeli bedzie robił to po 10 złociszy za frazy jak opony. I rynek nie zweryfikuje tego co robi to za 500, a zweryfikuje ich obu :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Piszesz o sobie czy o tych co robią noclegi, kwatery i cos tam jeszcze za 549 brutto rocznie - za całość - i nie pytam o zus'y, a o to czy zrobią to dobrze za te pieniądze po odliczeniu wszystkich kosztow :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@cenzura

Ja nie powiedziałem, że nie używam automatów więc w życiu bym tak nie nazwał Forda. Uważam jedynie, że nie można traktować klienta w taki sposób, że w ramach usługi pozycjonowania wrzuca mu się stronę do automatu i tyle - a o takim "pozycjonowaniu" jeden z "fachmanów" tu pisał. Moim zdaniem nie jest to dobrze wykonana robota. No ale każdy może mieć inne zdanie i inne podejście do klienta. I uwierz, że w moich postach nie ma ani zazdrości - ani zawiści.

Chodzi mi dokładnie o tych "pozycjonerów", o których pisze zakręcony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności