Skocz do zawartości

Wadliwie działający SeoQuake w Firefoksie

dMien

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Chciałbym spytać czy spotkaliście się z takim problemem, że jeśli włączycie przeglądarkę, toolbar SeoQuake jest wyłączony, to po włączeniu go, pokazuje tylko kilka parametrów (właściwie tylko wewnętrzne i zewnętrze linki oraz informacje o stronie).

Tak to wygląda:

ss20101212154038f.gif

Żeby włączyć pokazywanie wszystkich parametrów, muszę za każdym razem w menu kontekstowym ikonki na pasku statusu klikać "SeoToolbar".

Co ciekawe, gdy uruchamiam Firefoksa po wcześniejszym włączeniu widoczności toolbara (czyli poprzednim razem, kiedy używałem przeglądarki), wszystkie parametry się są od razu widoczne.

Druga sprawa jest chyba trochę bardziej skomplikowana, dlatego napisałem w tej kwestii zapytanie do twórców narzędzia.

Otóż każdorazowe schowanie i pokazanie toolbara SeoQuake, dodaje po jego lewej stronie jeden biały kwadracik (ale tylko wtedy, kiedy toolbar wyświetla wszystkie parametry).

Tak to wygląda:

ss20101212155053.gif

Tak wygląda ten toolbar włączony i wyłączony cztery razy.

Jeśli ktoś spotkał się z takimi problemami i znalazł sposób na poradzenie sobie z nimi, będę wdzięczny za pomoc.

W ustawieniach możesz sobie ustawić jakie parametry się wyświetlają. Seobarze możesz mieć np. same PR, a w Seotolbarze wszystkie możliwe parametry.

Ja za bardzo innego pomysłu nie mam, więc piszę o tym - może przez przypadek zmieniłeś i nawet nie pamiętasz? ;) Jeśli jest tak jak mówisz, to w preferences -> parameters powinieneś mieć w 1 i 2 kolumnie te same parametry zaznaczone.

Jest tak jak mówisz - mam zaznaczone te same parametry w pierwszej i drugiej kolumnie (no, poza sitemap).

Problemem jest raczej to, że jak włączam toolbar, w SeoQuake nie zaznacza się automatycznie opcja SeoToolbar.

Jest tak:

ss20101212234439.gif

Dopiero, kiedy zaznaczę SeoToolbar, pojawiają się wszystkie parametry na toolbarze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności