Skocz do zawartości

Co sądzicie o tej stronie, czy warta jest swojej ceny ?

Busters Machine

Rekomendowane odpowiedzi

marketing szeptany.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

hehe też się nad nią zastanawiam :) wiecie wydaje mi się że ceny są oczywiście przesadne, jednak założyłem ten temat ponieważ widziałem tutaj oferty sprzedaży domeny gmail.com

i właśnie tutaj się zastanawiał jak to możliwe że taka domena jak gmail.com poszła za ponad 50000 tysięcy a nie znana cebit (przynajmniej mi) została wystawiona za 2 mln. coś jest nie tak ;)

Kupno tych domen w takich cenach nie ma ekonomicznego uzasadnienia. Jeszcze można znaleźć domeny krótsze, łatwe do zapamiętania, przedyktowania itp., które można wypromować na "laptopowe" hasła, w których słowo kluczowe w nazwie nie ma zbyt wielkiego znaczenia.

Eksperyment Discover.pl

a nie znana cebit (przynajmniej mi) została wystawiona za 2 mln. coś jest nie tak :)

wpisz se w gugla cebit, przeczytaj na wiki:)

nieznana... dobre sobie ;) kiedys nawet magazyn dostawalem co m-c.

ale z ta "wyzpozycjonowana" notebooks.pl... dobre. ale cena z kosmosu. tyle to można by zapłacić za zorganizowane przedsiębiorstwo (sklep internetowy) + domenę. oczywiście pod warunkiem sensownych wyników tegoż w latach poprzednich...

po co pisać kolejny post skoro odpowiedź jest jasna...

Ceny wyssane z palca..

Ja też sobie mogę wystawić byle jaką domena za kilka milionów a i tak nikt nie kupi...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Ktoś kto wystawia domenę na allegro w takiej cenie wie doskonale, iż za taką kwotę się ona nie sprzeda. Allegro wykorzystuje się jako "słup ogłoszeniowy", potencjalny klient końcowy otrzymuje jasny sygnał - "ta domena jest na sprzedaż" i jeśli choć trochę orientuje się w tym biznesie rozpoczyna negocjacje.

Często na "słupie ogłoszeniowym" wystawia się całe portfolio za "kosmiczną cenę" a następnie w drodze negocjacji sprzedaje się pojedyncze sztuki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności