Skocz do zawartości

10 seo katalogów oraz 5 perceli różne ip , czy warto

jatylkoja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam możliwość założenia 10 seo katalogów oraz 5 pereli (wp) , każdy portal będzie znajdował się na innym ip oraz na innej domenie. I moje pytanie teraz , czy lepiej założyć te 15 portali na domenach regionalnych , czy lepiej założyć 7 portali na domenach .pl ? Dodatkowo chciałbym zapytać ile osób gotowych było by zapłacić za wpis do 15 portali 20 zł ? , wiedząc , że portale w sieci będą minimum 8 lat ( na tyle wykupuje z góry domeny).

Dodam , że nie chodzi mi głównie o zarobek , lecz oto aby przynajmniej wyjść na zero oraz aby pozyskać trochę kasy na linki prowadzące do portali.

Dieta kopenhaska -najskuteczniejsza dieta !

Najnowsze stylizacje modowe !

W sieci może być i 100 lat, pytanie ile z tego okresu będzie w indeksie ;)

1,22 za wpis to grosze jezeli katalogi i precle będą zadbane i link z ich będzie linkiem, który cos daje.

Na początku dał bym darmowe wpisy, po jakims czasie, jak katalogi bedą juz troszke w sieci wprowadził bym opłatę i bym ją z czasem podnosił. Ten początkowy okres jest najgorszy, bo walczysz ze smieciami, które za darmo sie wpycha. Można dać opłatę nawet i na początku, ale tu znowu spora ilośc osób ominie katalogi z tej racji, że będą nówki za które trzeba płacić, sam tak robię, czasem sie zdarza, że wrócę i zapłacę jak katalog sie utrzyma jakiś czas, ale to już inna bajka.

Na kilkuletni zadbany katalog zawsze znajdą sie chętni do dodania nawet i po 9 zł netto za wpis

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Rozumiem , obecnie mam już 2 portale i właśnie na nich "trenowałem" budowę linków do nich i myślę , że całkiem nieźle mi to wychodzi obecnie średnio wpisy są indeksowane nawet w 2 godziny od dodania.

Muszę również przyznać , że zastanawiałem się nad ustawieniem darmowych wpisów , ale kurde weź sprawdź później 15 stron pod kontem unikalności wpisów i tak dalej. Nie chcę tworzyć kolejnego śmietnika raczej chciałbym zbudować sieć naprawdę zadbanych katalogów i perceli w planach mam około 40 katalogów oraz 25 perceli, ale to wszystko uzależnione jest od tego jak pójdzie z pierwszą "falą"

A możesz coś jeszcze doradzić odnośnie wyboru domen ?

Dieta kopenhaska -najskuteczniejsza dieta !

Najnowsze stylizacje modowe !

Moje zdanie: nie buduj unikalności katalogu w oparciu o unikalność poszczegolnych opisów, bo możesz sie przejechać.

Poszukaj tematów tutaj dotyczących unikalności opisów w katalogach. ;)

Co do domen, to ja osobiście nie patrzę na jakiej domenie stoi katalog, jak jest zadbany to dodaję, podlinkowuję i ide dalej ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności