Skocz do zawartości

Sens serwisu lokalnego?

Rekomendowane odpowiedzi

taka ilość wejść wydaje się nieprawdopodobna, wydaje się zbyt optymistyczna.

500 uników jest nieprawdopodobne? Nie, no co ty :) Ja wiem, że podał małe miasteczko ale jak pisałem poprzednio, mam takie obserwacje, ż eim mniejsze tym bardziej im to wychodzi ;)

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Człowiek Buszu Post - trochę przyprawił mnie o ździwienie - taka ilość wejść wydaje się nieprawdopodobna, wydaje się zbyt optymistyczna.

Ilość wejść normalna. U mnie miasto 3 razy większe i uu też 3 razy większe. Ciężko jednak oczekiwać że w przypadku Warszawy będą obowiązywać te same proporcje.

NIe jest to założenie optymistyczne tylko prawdziwy wynik:). Po za tym w okresie wyborczym przez trzy dni dzięki napisaniu dużego art. o wyborach samorządowych moja strona była szybciej zaindeksowana na słowo wybory od reszty miejskich serwisów i gdy przyszły wybory na ponad 200 różnych fraz ze słowem "wybory" byłem na pierwszym miejscu. I tak jak pisałem wcześniej, przez trzy dni miałem ponad 2000 uu wejść dziennie.

I tutaj jeszcze jedna rada jaka mi umknęła. Nawet jeżeli nie masz dokładnych info na temat wydarzenia sportowego/kulturalnego czy coś i tak pisz z wyprzedzeniem. Nie musisz tego na główenj publikować, ale nie wujek google już wie że masz o tym jakieś info. Ja teraz zrobiłem tak z sylwestrem. Jeszcze nic kompletnie nie wiadomo, a już wchodzą ludzie na stronkę szukając info na temat sylwka, a ja tylko czekam aż coś się ukarzę, wrzucam jak najszybciej i nowi użytkownicy gwarantowani. Po za tym dywersja, dywersja i jeszcze raz dywersja.

Jak rozkręcałem forum, to miałem 4 konta i dyskutowałem na początku sam ze sobą, dorzucałem coś jako gość itp. A teraz już używam tylko jednego a forum żyje w końcu własnym życiem.

https://przemeksz.pl - Lekki blog o super samochodach. Ferrari, Porsche, Bugatti i wiele innych

A myślicie ze opłaca się robić serwis lokalny przy ilości mieszkańców 6,5k i wyszukań miejscowości na poziomie "27 100" na miesiąc ?

A i dodatkowy atut że stronę lokalnej władzy mógłbym bez większych kłopotów prześcignąć w google i być top 1 ;P

Chodzi mi oto czy serwis bd wychodził chociaż na 0 bez strat ;p

A myślicie ze opłaca się robić serwis lokalny przy ilości mieszkańców 6,5k i wyszukań miejscowości na poziomie "27 100" na miesiąc ?

A i dodatkowy atut że stronę lokalnej władzy mógłbym bez większych kłopotów prześcignąć w google i być top 1 ;P

Chodzi mi oto czy serwis bd wychodził chociaż na 0 bez strat ;p

To w większej mierze zależy od ilości firm i przedsiębiorców zainteresowanych umieszczaniem reklam. Do tego dużym atutem w przypadku małych miejscowości jest ich atrakcyjność turystyczna, która w okresie letnim potrafi ładnie podbić rankingi i przebierać w zapytaniach o reklamy. Po za tym jestem przekonany, że w ciągu roku powinieneś zarobić na pierwszą opłatę za domenę i serwer:)

https://przemeksz.pl - Lekki blog o super samochodach. Ferrari, Porsche, Bugatti i wiele innych

Wszystko się zgadza Panowie, ale najpierw trzeba jakoś rozreklamować serwis aby przynosił dochody, jakie macie na to metody?

vlepki się sprawdziły. dalej już jeden od drugiego

Mógłbyś polecić jakąś firmę drukującą vlepki i jakiej wielkości Ty miałeś vlepki reklamowe ?:D

Jest sens tworzyć taki serwis. Jeśli będzie dobrze prowadzony, to można na nim zarabiać poprzez sprzedawanie bannerów lokalnym firmom ale... na tym pomysły mi się kończą. Jeśli Twoja miejscowość nie ma konkurencyjnego serwisu i jest w niej kilka firm, które mogłyby wykupić taką reklamę, to myślę, że warto próbować.

Vlepki drukowałem sam, rozdałem kilku osobom i widziałem, że rozklejali gdzie popadnie. To było ze 6 lat temu i jeszcze nikomu to nie przeszkadzało.

Vlepki o małej trwałości, ale może to lepiej.

W przypadku serwisu skierowanego do mieszkańców danego miasta, a nie turystów, pozycjonowanie sporo traci na znaczeniu. Ale czasem wystarczy jeden tekst, mała popularyzacja i ludzie sami będą rozsyłać linka znajomym.

Przydaje się też patronat medialny, obecność adresu i logo na różnych plakatach, banera w tle wydarzenia itd.

Patron medialny w małym mieście to raczej rzadkość:D. Loga i bannery w tle imprez to też nie mały wydatek. Ja obstaję za tzw. pocztą pantoflową. Działa bardzo szybko i skutecznie. Vlepki też są dobrym pomysłem.

Jeżeli miejscowość jest typowo turystyczna to pozycjonowanie ma duże znaczenie to fakt, ale to nie zmienia faktu, ze lepiej jest być na pierwszej stronie niż na trzeciej:).

Po za tym jak już pisałem, dywersja, dywersja i jeszcze raz dywersja na konkurencyjnych portalach. :) Tam ludzie są pewni swojej pozycji i raczej nie przejmują się linkami do innych stron, zwłaszcza dopiero startujących w internecie. A jest to bardzo dobry sposób na zyskanie nowych użytkowników.

Jeżeli nie masz konkurencji to plakaty i vlepki będą chyba najbardziej skuteczne. Pierw napisz kilka ciekawych artykułów żeby wchodzący po raz pierwszy mieli czym się zająć i pozostali jak najdłużej. A masz możliwość małej reklamy w lokalnej prasie?

Musisz iść na masę, w każdym możliwym miejscu plakaty, a vlepki to już wszędzie, nawet w barach, restauracjach, kawiarniach, zostawiaj np. wizytówki. Większość takich miejsc nie ma nic przeciwko. Sposobów na skuteczną reklamę masz tysiące... Wybierz kilka różnych, której Twoim zdaniem najlepiej się sprawdzą i trafią do mieszkańców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności