Skocz do zawartości

Sens serwisu lokalnego?

Rekomendowane odpowiedzi

Portal z ogłoszeniami drobnymi/róznymi czy jak kto woli:-) Portal taki jak poznanik.pl tylko że inne miasto..

Miejsce na reklamę:

top - na każdej podstronie, tzn każda kategoria/podkategoria

środek - główna oraz do każdej kategorii

prawy bok - tak jak wyżej

Moje pytanie

Adsense czy reklama lokalnych firm??

Pozdrawiam Dominik

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja osobiście odradzam AdSense, może ktoś ma inne doświadczenia z tą formą reklamy, ja niestety nic tam nie zarobiłem. Raczej nastaw się na reklamy lokalnych firm. Przy dobrym rozplanowaniu miejsca można ładnie na tym wyjść. Ja dopiero kilka dni temu zdecydowałem się na zamieszczanie reklam lokalnych i po rozesłaniu do przedsiębiorców maili o nawiązaniu współpracy dostałem 8 odpowiedzi pozytywnych (na ponad 100 wysłanych). Cena za miesiąc waha się od 10 zł do 50zł (na tą ostatnią nikt się nie zdecydował;)). Jednak nawet kwota 80zł na miesiąc z początku jest dobra:) Na hosting i domenę wystarczy.

AdSense od początku istnienia strony przyniósł mi raptem 4 zł zysku. Przy czym reklamy były bardzo dobrze dobrane... I tak na marginesie, jak nie masz jeszcze reklam na stronie, a masz już odwiedzających to w miejscach gdzie chcesz zamieszczać reklamy wstaw bannery z napisem "miejsce na Twoją reklamę", a po kliku w banner niech on odsyła do formularza bądź danych kontaktowych.

https://przemeksz.pl - Lekki blog o super samochodach. Ferrari, Porsche, Bugatti i wiele innych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności