Skocz do zawartości

zaplecze, hosting oraz ukrywanie whois

_harry

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Czytam to forum już od jakiegoś czasu, postanowiłem się więc zarejestrować. Pozycjonowaniem zainteresowałem się ok miesiąc temu przy okazji rozmów z kumplem. Swoją przygodę zacząłem więc od katalogów/precli. Nadszedł jednak czas aby powoli stawiać zaplecze. Mam zamiar pozycjonować 2 strony niepowiązane ze sobą tematycznie i tu mam pewne pytania:

Czy postawienie strony A która będzie robiła za zaplecze dla strony xxx.pl oraz strony B (postawionej na subdomenie strony A) która będzie robiła za zaplecze dla strony yyy.pl wpłynie negatywnie na efekty pozycjonowania?

Czy może lepszym wyjściem będzie postawienie strony A oraz strony B na osobnych hostingach?

Ostatnie pytanie dotyczy whois. Czytając to forum doczytałem, że najlepiej poukrywać te dane dla zaplecza, ale czy trzeba to robić?

Byłbym wdzięczny za pomoc (albo skorygowanie błędnych poglądów). Pozdrawiam _harry

{x|X|:|;|=|8}{|-}{D|P|)|>|]} - Random emoticon generator!

Twórczość mniejsza

Czy ja wiem, moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie, aby dwie różne strony zapleczowe dla dwóch różnych stron stały na tym samym serwerze. Nie będą przecież do siebie linkować. Co innego, gdyby na jednym serwerze było X zapleczy do jednej strony pozycjonowanej.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Dziękuję za odpowiedź.

Wiem, że idealnie byłoby mieć każdą stronę na różnym IP, jednak nie posiadam nieograniczonych środków, tym bardziej, że w tej tematyce wciąż mi brakuje doświadczenia. Moim skromnym zdaniem nie powinno być problemów, jeśli obie strony nie linkowały by do siebie nawzajem.

Korzystając z okazji (tak wiem, że temat był poruszany wielokrotnie) jaki hosting moglibyście mi polecić? Na razie mam zamiar postawić po jednym blogu dla każdej z tych dwóch stron i zadbać o unikalną treść na nich, jednak wraz z upływem czasu, chciałbym powiększać zaplecze.

Na razie zastanawiam się nad ofertą iSwift, neteasy

{x|X|:|;|=|8}{|-}{D|P|)|>|]} - Random emoticon generator!

Twórczość mniejsza

Zadam pytanie tutaj, żeby nie zakładać nowego tematu. A jak robicie np. z zakładaniem 100 blogów na wordpress.com? Bo można to założyć na jedno konto mailowe, ale czy nie jest to łatwe do wykrycia po autorze blogów?

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności