Skocz do zawartości

Wystawianie faktur

okna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie gdyż dostałem maila od pracownika Adkontekst z prośba o nie wystawianie faktur dopóki nie uzbieram 100zł (wiec u mnie to ok. 2 miesiące obecnie). Problem w tym, że wydaje mi się, że jest obowiązek wystawienia faktury VAT do 7 dni od zakończenia usługi, czyli do 7 dnia miesiąca kolejnego (z data sprzedaży za miesiąc ubiegły). Od pracownika nie doczekałem się odpowiedzi, więc może ktoś tutaj będzie w stanie odpowiedzieć czy mogę wystawiać faktury co 2 - 3 miesiące. Z góry dzięki.

• 4 tygodnie później...
Witam, mam pytanie gdyż dostałem maila od pracownika Adkontekst z prośba o nie wystawianie faktur dopóki nie uzbieram 100zł (wiec u mnie to ok. 2 miesiące obecnie). Problem w tym, że wydaje mi się, że jest obowiązek wystawienia faktury VAT do 7 dni od zakończenia usługi, czyli do 7 dnia miesiąca kolejnego (z data sprzedaży za miesiąc ubiegły). Od pracownika nie doczekałem się odpowiedzi, więc może ktoś tutaj będzie w stanie odpowiedzieć czy mogę wystawiać faktury co 2 - 3 miesiące. Z góry dzięki.

Jasne, że możesz. Nie przejmuj się takimi pierdołami.

Pewnie że możesz. 7 dni to zupełny absurd, którego nie da się dotrzymać w żadnej firmie. Zresztą, to czy wystawiłeś fakturę 7 dni czy miesiąc po terminie jest praktycznie nie do wykrycia.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności