Skocz do zawartości

Dopalacze na zagranicznym rynku

satin0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dopalacze były na Polskim rynku ponad półtora roku. W każdym mieście >15k mieszkańców powstał taki sklep, nawet dwa albo trzy. Ciekawi mnie tylko fakt dlaczego ludzie zaczęli na to umierać dopiero przed zbliżającymi się wtedy wyborami? Dlaczego codziennie w mediach nie podaje się informacji o pijanych kierowcach zabijających ludzi na drogach? Dlaczego nie podaję się informacji o tym ilu ludzi codziennie umiera na raka płuc i inne skutki uboczne palenia tytoniu? Dlaczego pan Tusk już zakończył walkę z dopalaczami mimo że jej nie wygrał? Why? For money!

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Wiedziałem że połaszą się na ten trik z rajem ,domeną w USA i serwerem gdzieś na zadupiu :P

Tylko ciekawi mnie jak rozwiążą faktyczną sprzedaż (to jest skąd paczki będą wysyłane)..Tzn kto będzie nadawcą.

Bo łatwo będzie dojść skąd faktycznie idzie paczka ...

Jak to jest:Słowacy trują nasze dzieciaki,a my będziemy ponosimy konsekwencje?Panie Tusk,ja nie mam zamiaru płacić za hospitalizację,detoksykację uzależnionych małolatów,a na koniec jeszcze dopłacać do przyznawanych im rent inwalidzkich.Trzeba coś z tym zrobić.I to natychmiast.

Ot wzorowy socjalistyczny tatuś, zamiast potłumaczyć dziecku że to gó**o to prosi pana Donka o intwerencję w sprawie dopalaczy na terytorium,którego nie obejmuje jego wladza :D. Polacy to jednak debile w większości..

Partia rządzi, partia radzi! Partia nigdy Cię nie zdradzi!

Straszne to jak ludzie myślą, że Państwo wychowa ich dzieci na porządnych obywateli... niektórzy powinni przymusowo chodzić do poradni małżeńskiej rok przed i po ślubie :D

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Jakby ktoś nie wiedział, to ten sklep działał równolegle z polskim dopalacze.com i miał niemal identyczny layout, często był linkowany na forum tegoż polskiego sklepu, więc na 100% to Polacy. Z tym, że Dawid B. nie jest z tym sklepem związany, jest natomiast związany z dopalaczomatami, które już działają.

Pytanie tylko jak długo takie sklepy się utrzymają bez wielkiego szumu medialnego - na pewno nie będą tak dochodowe jak cała sieć sklepów partnerskich w polskich miastach.

Dodam coś jeszcze.

dopalacze.com

Bikey dodał już artykuł z jednej ze stron o tym, że znów można kupić legalnie dopalacze, i tam był też link podany do starej strony pana Dawida.

Tak czy tak ładnie się schowali i obecnie mają siedzibę w (czy tam na) Seszelach ;)

Oprócz rodziców rząd (przecież biurwy za to dostają wypłatę) musi dbać o swoich obywateli.

99% Obywateli, nie jest małpami i najlepiej zadba o siebie sama. Jak czytam takie komentarze to jakbym słuchał próśb o powrót Stalina.

Jak myślisz (i chcesz), żeby politycy o ciebie (i jakieś bliżej nieokreślone "dzieci") "dbali" - to pisz za siebie, mnie takie przyrównanie do trzody obraża ;)

Tusk wam wychowa dzieci... no dobra :P Może jeszcze przepowiada przyszłość i leczy raka ;)

Gdy chcesz wysłać drogi prezent, zazwyczaj okładasz go watą (styropianem, materiałem, etc) a później to wszystko wkładasz w pudełko firmy kurierskiej lub PP. Tak więc, drogi prezent to "twoje" dziecko, "wata" to osłona jaką możesz zapewnić osobiście, pudełko to... zgadnij.

Wiesz, różnimy się jedynie tym, że ja bym pudełko sam zapakował... a ty myślisz, że ktoś inny zrobi to za ciebie lepiej... dlatego chcesz zmusić wszystkich, żeby zabroniono im samym pakować pudełek i powołać urząd "naczelnego pakowacza RP" i wtedy wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie... :)

Polecam choć raz wybrać się do jakiegokolwiek urzędu, żeby zobaczyć, jak aparat państwowy na prawdę "dba" o obywatela. Po prostu mam wrażenie, że niektórzy by oddali każdy fragment wolności jaki im pozostał w zamian za jakieś idiotyczne czcze obietnice bez pokrycia.

BTW: Internet też byś ocenzurował, żeby nas chronić przed terrorystami? :)

Twoim zdaniem muszą dostawać $ i nic nie robić? Ochrona może być bierna i aktywna i trzeba korzystać z obu typów. Uważam, że mają dbać o dobro obywateli i uniemożliwiać dotarcie to takiego gówna. Swobodę, przy której będą grasować parady wolności pedałów, ćpunów i meneli, mam w głębokim poważaniu. Piszesz o jakichś teoretycznych wolnościach w wątku o trującym gównie. Jak myślisz, czemu wprowadzenie jednego leku kosztuje 2-3kkkk? I czemu koncerny wydają tyle $ na badania?

Przy twoim podejściu i "wolnościach" rzeczywiście sam zapakujesz do pudełka... z sosny.

"99% Obywateli, nie jest małpami i najlepiej zadba o siebie sama"

:) Koń by się uśmiał.

Jakoś to nikomu przeszkadzają setki sztucznych dodatków w żywności i brak badań GMO. Dla polityków liczy się tylko kasa i poparcie. Podobnie próbowano zdelegalizować elektroniczne papierosy (bo zyski koncernów malały). W jakim świecie ty żyjesz?

Twoim zdaniem muszą dostawać $ i nic nie robić?

Ja nie twierdzę, że nic nie robią - tylko szkodzą wszystkim myśląc jakby tu się "wykazać". Byłeś kiedyś w jakimkolwiek urzędzie coś załatwić czy nie? :D Pokaż jedną państwową gałąź gospodarki, która dobrze działa.

"99% Obywateli, nie jest małpami i najlepiej zadba o siebie sama"

Koń by się uśmiał.

Po prostu myślimy inaczej. Ty myślisz, że każdy człowiek to idiota który nie wie co robi, nie ma perspektyw i żyje z zapomogi. Jakoś przez 2 lata politycy nie "pomagali" "ofiarom" dopalaczy (to raczej pomoc dla kieszeni koncernów tytoniowych i wytwórców alkoholu)... i co stało się coś? Jakiegoś pokemona brzuch rozbolał, niby ktoś umarł a potem się okazało - że ściema oczywiście na użytek medialnej szopki :P

W samych tylko Stanach Zjednoczonych z powodu palenia umiera ponad pół miliona osób rocznie. Na całym świecie w 2020 liczba ta osiągnie 10 milionów rocznie (szacunki WHO). Średni czas życia stracony przez palenie: 12 lat. Dalej twierdzisz, że "potrzeba badań"?

Ministerstwo Zdrowia chce zakazać sprzedaży elektronicznych papierosów [...] nie pozbawia przyjemności zaciągania się nikotyną i nie zawiera szkodliwych dla zdrowia substancji smolistych [..] „Dziennik Gazeta Prawna” opisał, jak z nowinką walczą lobbyści firm farmaceutycznych produkujących preparaty mające pomóc w rzuceniu palenia. E-papieros to dla nich poważna konkurencja. Rzecznik Ministerstwa Zdrowia twierdzi, że w tym momencie brakuje norm bezpieczeństwa, wiarygodnych badań skutków ubocznych, a nikotynę podawaną w ten sposób można… przedawkować. Producenci są przekonani, że plany wprowadzenia takiego zakazu to właśnie wynik działań lobbystów. [..] Ministerstwo uzna zaciąganie się trzema tysiącami substancji smolistych za zdrowsze od czystej nikotyny - to całkiem możliwe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności