Skocz do zawartości

Statystyki...

messina

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo interesują mnie różnego rodzaju statystyki i teraz buszuję sobie w sieci, aby coś znaleźć. :) Może ktoś ma jakąś wiedzę na temat statystyk? To znaczy np. ile osób na ile klikających decyduje się na jakiejś zakup usługi... Chodzi mi o takie ogólne statystyki, bo wiadomo,że każdy przypadek jest indywidualny. Jest gdzieś taka strona w sieci?

Macie jakieś doświadczenia może na ile klikających ile decyduje się na zakup czegoś lub skorzystania z jakieść oferty?

Edit

Z tego co wyczytałam w internecie to statystyczna konwersja wynosi 2%. Czyżby to oznaczało, 1 na 50 osób klikających korzysta z oferty? Albo coś mi się pokićkało... :)

Ja słyszałem, że średnio 1% internautów "sięga do portfela", ale nie wiem czy to prawda. Można to natomiast w jakimś tam stopniu zbadać na własnej stronie. Trzeba by było zrobić profesjonalną reklamę jakiegoś produktu, sprawdzić ilość osób odwiedzaj witrynę i zobaczyć ile z tych jednostek kupi reklamowany produkt. Można by np. zrobić taki tygodniowy czy miesięczny test :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności