Skocz do zawartości

Polacy są niekonkurencyjni.

ebinx

Rekomendowane odpowiedzi

Polscy freelancerzy są drodzy.

Wczoraj wieczorem potrzebowałem kogoś do skonfigurowania zdalnie po ssh proxy na squidzie działającym na VPSie

Najpierw zadzwoniłem do it_management bo widziałem jego 'bidy' na podobne zlecenia na freelancerze, ale był zajęty.

Wystawiłem więc ogłoszenia na scriptlance.com + freelancer.com i na naszym Polskim- zlecenia.przez.net

Na freelancerze po paru minutach miałem bid na $30 od Czecha z Czech :-) który zaakceptowałem i po jakiś 20 minutach miałem skonfigurowanego squida tak jak chciałem a Chech miał $30.

Na scriptlance.com pojawiły się później 2 bidy: 1 na $25, 2 na $30 projekt musiałem wycofać bo był nieaktualny.

A co z naszym zlecenia.przez.net ?

Po pierwsze projekt czekał na moderacje przez całą noc tak i był oczywiście wtedy nie widoczny. Komuś, komu spieszy się z jakąś pierdołą- rzeczą małą do zrobienia może to przeszkadzać. Mnie to IRYTUJE.

Po kilkunastu godzinach na zlecenia.przez.net pojawił się pierszy 'bid' za bagatelka bo 500PLN :)

Jaki z tego morał? Konkluzja?

1 zlecenia.przez.net nie nadaja sie do publikowania małych projektów gdzie liczy się czas reakcji i wykonania

2 Polacy są drożsi od innych (tu akurat możecie mnie posądzić o gadanie bzdur, bo nie powinno się wysuwać wniosków z tak małej próby<31 ;-), ALE zaznacze że nie chodzi mi tylko o to zlecenie a inne różne zlecenia publikowane w roznych miejscach (portale o pracy, uenet) na przestrzeni kilku ostatnich lat)

3 freelanceer i scriptlance RULEZ (dla ogłoszen typu administracja, linux tweaking chyba lepszy freelancer...)

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bardzo odważna teoria, szczególnie że wysuwana na podstawie jednego zlecenia. Wiadomo, że na polskim portalu nie znajdzie się Chińczyka, czy akurat Czecha, który zajmuje się tym na co dzień i ma wolną chwilę, ale to o niczym nie świadczy. Zleć np. pisanie tekstów, tłumaczenia czy programowanie, wątpię aby efekt był taki sam

Tam gdzie jest mała konkurencja tam są wysokie ceny.Prawa rynku.

A Polacy cóż niestety w mało czym są konkurencyjni .ale to się w końcu zmieni, jeszcze trochę.

a powiedzcie mi gdzie się mam zwrócić jeśli chcę zoptymalizować stronę .

Poprawianie błędów w kodzie ,sprawdzenie rozmiesczenia tych wszystkich skryptów i poprawa .No taka kompleksowa usługa w której ktoś poprawi wszystko co jest nie tak lub może być lepiej skonfigurowane?

@Gonzo

To nie jest teoria wysunięta na podstawie jednego zlecenia. Rożnych zleceń online w tym jak piszesz programistycznych na budżety $50-$3000 miałem co najmniej kilkadziesiąt. Polscy freelancerzy są drodzy i jest to fakt. Naturalnie do napisania teksu po polsku nie wieźmiesz obcokrajowca, ale już pisanie (sensownego) teksu po angielsku czy jakimkolwiek innym języku i wychodzi wysoka cena. Na (bez najmniejszej przesady) 100 kandydatów do pisania tekstów po angielsku 1 osoba- tak JEDNA była tańsza od indian,pakistani, czy filipinos i jej teksy faktycznie byly dobre, to czy to ona pisała czy jakis paki - nie wiem.

widze ze Omni siedzi na tym wątku i zastanawiam się czy zdradziłby czy omniadd robili mu Polacy a jesli tak czy powodem była cena czy raczej prostszy kontakt...

@Kikasek jak bys sie wychylił na chwile z dziupli to byś wiedział, że cały świat pisząc Indian ma na myśli ludzi z Indii, a nie Native Americans

ebinx dziwisz się ,mało osób zna angielski to i ceny wysokie .Jakby znajomość języków obcych była wyższa np jak w Holandii to zapewne teksty były by tanie:) Cóż na takich Filipinach,Turcji czy innych więcej osób zna angielski niż u nas.Polacy nigdy nie lubili uczyć się języków ale to się zmienia i to expresowym tempie ;)

mógłbym zrobić gratis w zamian za udostepnienie proxy ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jeszcze może z 3 lata i stawki za usługi seo polecą o połowę w dół. Cierpliwości

Ciekawa teoria biorąc pod uwagę fakt, ze koszta tworzenia mocnego zaplecza systematycznie rosną i nie widać, aby to uległo zmianie a wręcz odwrotnie.

qbacklinks.gif

Bardzo mocne linki z domen o wysokim PR.

• 100 linków z domen o PR 2-7 - 100 PLN
  • 200 linków z domen o PR 2-7 - 180 PLN
  • 300 linków z domen o PR2-7 270 PLN

Faktura VAT, pełne raporty. Realizacja w 24-72 godziny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności