Skocz do zawartości

Pozycjonowanie strony w Google

ps_en

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie wiem czy w dobrym dziale piszę. Problem dotyczy tego, że strona sklep.everynature.pl mimo działań od kilku mieisęcy jest poza indeksem google na wszystkie hasła, na które powinna być pozycjonowana. Strona nie była wcześniej pozycjonowana, więc ban raczej wykluczam. Od trzech miesięcy pewna firma "pozycjonuje" stronę dodając ją do katalogów i nie wiem czy cokolwiek więcej robiąc. Twierdzą, że zmiana adresów podstron i zmiana metatagów to poboczne działania mogące podwyższyć miejsce strony w wyszukiwarce, ale na razie podobno walczą by ona w ogóle była widoczna na hasła: moda biurowa, koszule damskie, moda biznesowa, modne bluzki damskie, odzież biurowa, odzież biznesowa, sklep internetowy odzież damska, sklep internetowy odzież.

Czy może ktoś ma pomysł dlaczego strona jest aż tak daleko, że w ogóle jej nie widac w wyszukiwarce, momo tego, że są odniesienia w necie do niej. Firma twierdzi, ze robią co mogą, ale przestaję im wierzyć powoli. Prosze o podpowiedź co może być powodem, ze na żadne z haseł nie ma nas w necie.

pozdrawiam

P.S.

Pierwsze co to bym zajął się optymalizacją, zmiana tytułu, dodanie trochę treści na stronie nie zaszkodzi czy przekierowaniu z ../index.php/strona_glowna.html na sklep.everynature.pl, aby pozbyć się duplicate content w obrębie domeny.

Pierwsze co to bym zajął się optymalizacją, zmiana tytułu, dodanie trochę treści na stronie nie zaszkodzi czy przekierowaniu z ../index.php/strona_glowna.html na sklep.everynature.pl, aby pozbyć się duplicate content w obrębie domeny.

tylko czy to może być powodem wyrzucenia strony poza pierwszą 500 google?

po pierwsze zmieniłbym pozycjonera... jeśli robią wszystko co mogą

po drugie optymalizacja: kiepsko pozycjonuje się coś, co nie jest chociaż trochę tekstem dla wyszukiwarek

po trzecie linkuje się wszystkie podstrony, które również należy wcześniej zoptymalizować

po czwarte takie linki robi się w jeden dzień

po piąte i ostatnie: tak, to może być przyczyną bycia poza indeksem na frazy, o które pytasz

dymna.jpg

Strona nie jest zbanowana, ma prawdopodobnie filtr (na 90%)

Chłopcy faktycznie pododawali do kilkudziesieciu katalogów tematycznych paru for, na tak proste hasła powinno wystarczyć na 1 stronę. Koledzy ci doradzą co zrobić, zmień pozycjonera jak nie wie co to filtr, jak się to sprawdza to co to za pozycjoner.

Powiem, że jestem załamana współpracą z tą firmą, często wydaje mi się, że mimo, że jestem laikiem wiem więcej niż oni. Niestety potrafili ładnie mamić oczy przed podpisaniem umowy. Szukam już kolejnej firmy, sprawdzonej, poleconej, która wyciągnie stronę na światło dzienne.

Jeszcze raz dziękuję za rady, są dla mnei naprawdę cenne.

Jeszcze małe pytanie, czy wyjście z filtra może trwać długo, nie wiem czy nie mylę pojęć, czy to filtry bywają zakładane na kilka miesięcy przez wyszukiwarkę?

Jeszcze małe pytanie, czy wyjście z filtra może trwać długo, nie wiem czy nie mylę pojęć, czy to filtry bywają zakładane na kilka miesięcy przez wyszukiwarkę?
Jak dobrze się wykona pewne elementy można w krótkim czasie wyjść z tego.. w przeciwnym wypadku możne on siedzieć dłużej

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności