Skocz do zawartości

Co myślicie o linkach na facebook, nk, oferia, allegro

Rreklama-3W

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowym użytkownikiem, jestem również świeżakiem w dziedzinie pozycjonowania stron www, chciałbym więc zadać pytanie do nieco bardziej doświadczonych użytkowników;

- co sądzicie o linkach umieszczanych w takich portalach jak: facebook, fotka, oferia, allegro, zumi, świstak i inne?

czy jest to skuteczny sposób podniesienia oglądalności naszej strony?

jak są traktowane takie linki przez wyszukiwarki?

czy taką formą reklamy można poprawić reputacje oraz odwiedziny strony, czy też odwrotnie?

agencja reklamy, skuteczna reklama - skuteczna reklama wspierająca model biznesu "3W" - wygrywasz Ty, Twój klient i My

- na facebook są linki dofollow bez anchorów

- na oferii chyba nie można w ogóle ich wklejać (przynajmniej mi się nie udało)

- na świstaku są nofollow (przynajmniej na moich aukcjach)

- na allegro są dofollow z anchorami ale trudno jest je przemycić bo konkurencja jak doniesie to zwalają aukcje z ostrzeżeniem. Poza tym link wisi tylko na czas aukcji i nowa aukcja to nowa podstrona.

- fotka pozwala mieć link ale też ciężko z nim bo zaraz lecą donosy - kiedyś próbowałem ukryć ten link i przez ponad 2 miesiące leżał na podstronie ale i tak nie pojawił się w siteexplorerze

Każdy link umieszczony na stronie tematycznie związanej z Twoją będzie zwiększać oglądalność, więc teoretycznie warto stosować teorię im więcej tym lepiej. Wszystko jednak zależy w jaką grupę docelową próbujesz uderzyć, bo co Ci po odwiedzalności osób których obecność nie jest Ci potrzebna.

Wyszukiwarki traktują takie linki jak naturalne, nie wychodzą przecież ze stron spamowych/zafiltrowanych.

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

- na facebook są linki dofollow bez anchorów

- na oferii chyba nie można w ogóle ich wklejać (przynajmniej mi się nie udało)

- na świstaku są nofollow (przynajmniej na moich aukcjach)

- na allegro są dofollow z anchorami ale trudno jest je przemycić bo konkurencja jak doniesie to zwalają aukcje z ostrzeżeniem. Poza tym link wisi tylko na czas aukcji i nowa aukcja to nowa podstrona.

- fotka pozwala mieć link ale też ciężko z nim bo zaraz lecą donosy - kiedyś próbowałem ukryć ten link i przez ponad 2 miesiące leżał na podstronie ale i tak nie pojawił się w siteexplorerze

Każdy link umieszczony na stronie tematycznie związanej z Twoją będzie zwiększać oglądalność, więc teoretycznie warto stosować teorię im więcej tym lepiej. Wszystko jednak zależy w jaką grupę docelową próbujesz uderzyć, bo co Ci po odwiedzalności osób których obecność nie jest Ci potrzebna.

Wyszukiwarki traktują takie linki jak naturalne, nie wychodzą przecież ze stron spamowych/zafiltrowanych.

Czyli ogólnie na allegro do własnych sklepów nie można mieć linka ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności