Skocz do zawartości

Z AdClicka do ARBO ? czy warto ?

bruny

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również pisałem do adnet, adclick i arbomedia oraz idmnet(jeśli nie pokręciłem nazwy).

ADclick odpisał odrazu - przysłali umowę, ale wtedy nie miałem jeszcze DG więc nie podpisałem.

Adnet odpisał tak jakby autor maila nie zrozumiał o co pytam :/

arbomedia i idmnet wogóle nie odpisały.

Po kilku miesiącach gdy statystyki troszkę mi się podniosły znowu napisałem do adnet, idm i arbomedia - odpisali tylko z adnetu, że nie chcą ze mną współpracować, bo nie spełniam kryterium ilości UU na miesiąc.

To napisałem maila z pytaniem ile to ma być użytkowników i odpisali, że 80 tys miesięcznie.

Narazie jeszcze nie spełniam tego kryterium, ale nie dużo brakuje. Jak spełnie to znowu do nich napiszę i zobaczymy czy wtedy nadal będą się wymigiwać ... czy podeślą umowę.

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Miałem na mysli to, że promowanie marki poprzez banery będzie mniej opłacalne niż promowanie marki poprzez właśną stronę www, na którą będzie kierowany ruch poprzez G.AdWords. G. robi desant do naszego kraju, żeby wyrobić u właścicieli reklamowanych marek taki właśnie pogląd.

101038[/snapback]

Mam nadzieję. Ale i tak będzie to tylko po części działało.

Np. "Pepsi" nie po to pokazuje swój produkt, żeby ktoś czytał co w nim jest zawarte :) na ich stronie. Ale żeby w sklepie w główce mi stukało "to jest fajne".

ktos pisal tu na forum ze google ma zamiar i za ogladalnosc placic co moze byc prawda bo wiadomo ze google chce zarobic i byc wszedzie :)

101111[/snapback]

juz od dawna dostępne site-targeting

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

• 1 miesiąc temu...

Hej, dostałem propozycję od adclicka, czy warto jednak spróbować? czy na pewno będzie tak, że reklamy po dużo niższych cenach i będą żadko? jak to jest po dłuższym okresie współpracy?

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

na dzień, tak słyszałem, poczekam jeszcze czy arbomedia mnie zechce. czy to prawda, że adnet bierze tylko uznane marki w internecie do siebie czy wystarczy pożądna strona z np 80tys unik miesięcznie niekoniecznie działająca długo?

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Mnie adnet odpisał, że jak będzie 80 tys miesięcznie to mnie przyjmą (ale takie minimum dla stron rozrywkowych a dla innych to nie wiem).

Arbomedia natomiast życzy sobie 100 tys miesięcznie (przynajmniej w moim przypadku)

Ja taką informacje uzyskałem w Sierpniu. Moim zdaniem bezpośrednio wynika to z umowy, z którą się zapoznałem. Zapytałem się i dostałem potwierdzenie moich przypuszczeń, że "google adsense, czy tradedoubler bedzie naruszeniem umowy". Pracownik IDMnet dodał, że "oni również realizują te programy"(prawdopodobnie chodziło mu o adwords, ale mniejsza z tym ;)). Umowa mówi, że za każdy dzień wyświetlania reklam pochodzących od innego brokera lub sieci reklamowej(czyli adsense) mają prawo naliczać 500 PLN kary - w gruncie rzeczy to może być całkiem dochodowy biznes ;). Nie wiem czy rzeczywiście egzekwują to prawo i wolę nie sprawdzać :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności