Skocz do zawartości

Wszytkie SMS 5gr

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

UKE nakaże wszystkim operatorom sieci komórkowych zmianę cen za wysłanie SMS-a. Urząd ustalił, że telefonie nie mogą żądać więcej, niż 5 groszy za wiadomość tekstową.

Interesuje mnie jedno, kiedy oni się wezmą za tych od Premium SMS?

Czy oni w ogóle się wezmą za tych z Premium SMS? No prowizja nieziemska. No ale te sms za 5gr to zawsze jakiś krok ku lepszemu ;P

[EDIT]

^ SMS po prostu nie będzie mógł kosztować więcej niż 5gr. Niezależnie od sieci :D

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Średnia cena za SMS-a to obecnie około 15 groszy. Ma się to jednak zmienić dzięki Urzędowi Komunikacji Elektronicznej. SMS ma kosztować nie więcej, niż pięć groszy. Swoją decyzję UKE argumentuje, że jeden SMS to koszt dla operatora rzędu jednego grosza.

Decyzja jest już podpisana a operatorzy muszą zmienić ofertę od nowego roku. Ciekawe które usługi podrożeją, skoro telefonie już nie mogą ustalać takich cen, jakie uważają za stosowne?

źródło onet.pl

Czy oni w ogóle się wezmą za tych z Premium SMS? No prowizja nieziemska. No ale te sms za 5gr to zawsze jakiś krok ku lepszemu ;P

Nigdy bo to jest tak skonstruowane prawnie że to nie jest usługa tylko program partnerski a tam można marżę partnerowi ustalać jak się chce :D

Ale dostałem dzisiaj z DotPay bonusowy kalendarz na nowy rok i życzenia (abym w następnym roku bulił im haracz taki sam lub większy hehe) :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ja tam nawet nie wiem ile płace za sms do innych sieci prywatnie- przez 50 dni po doładowaniu mam za darmo sms i rozmowy w mojej sieci i to mi w zupełności wystarcza no i oczywiście sporo pieniędzy jeszcze na koncie zostaje po 50 dniach. Pamiętacie jak się za sms płaciło koło 30 gr? To były stawki :D Teraz póki co nie narzekam.

Ja tam nawet nie wiem ile płace za sms do innych sieci prywatnie- przez 50 dni po doładowaniu mam za darmo sms i rozmowy w mojej sieci i to mi w zupełności wystarcza no i oczywiście sporo pieniędzy jeszcze na koncie zostaje po 50 dniach. Pamiętacie jak się za sms płaciło koło 30 gr? To były stawki :) Teraz póki co nie narzekam.

Ja pamiętam jeszcze rozmowy po ok. 2zł/min. bez sekundowego naliczania :D

Suwałki - Suwalski Portal Internetowy (Suwałki)

praca Suwałki - oferty pracy w mieście Suwałki

PKP Suwałki - rozkład jazdy PKP Suwałki

Przepraszam, nie, nie mogę się powstrzymać ale:

Czy pamiętacie czasy kiedy telefon miały tylko "szychy"?

takie przykłady można mnożyć. Co do tych 5gr, w sumie czemu nie, choć i tak korzystam z pakietów X smsów za Y :D

{x|X|:|;|=|8}{|-}{D|P|)|>|]} - Random emoticon generator!

Twórczość mniejsza

Kiedyś ciekawie było w erze, na abonament jak się brało telefon, to standardowo było 50 minut darmowych, i jedyna możliwość sprawdzenia stanu konta, to dzwonienie pod pewny numer, na którym czekało się ok 5minut, a co najlepsze w tym wszystkim, te 5 minut było odbierane z pakietu hehe

To było dość dawno, jak nokia 3510i wchodziła dopiero na rynek.

Szczerze mówiąc, to wolałbym żeby obniżyli ceny ceny energii elektrycznej, wody czy gazu.

SMSy to nie jest jakieś dobro niezbędne dla każdego z nas, a obecnie ceny są już na dość niskim poziomie, w play np. 9gr.

Jak już mamy coś regulować, to chyba lepiej coś poważniejszego. Nie rozumiem tej promowanej ostatnio idei socjajnej - "darmowy internet", "internet we wszystkich wsiach", "tani roaming", "tanie sms-y" itd.

Internet nie kosztuje u nas majątku, telefon i sms-y też, a jak kogoś nie stać to pewnie wolał by mniej płacić za dobra niezbędne do codziennego życia, ale tu akurat wolą podnieść podatki, szczególnie na żywność, energię i książki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności