Skocz do zawartości

Opera 11

nowy

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.chip.pl/artykuly/recenzje/2010/...o-nowa-opera-11

Ktoś z Was już korzysta z nowej Opery 11? Nowa wersja wprowadza kilka fajnych nowości, jak np. rozszerzenia (oczywiście wcześniej obecne już w FF). Ja korzystam już od kilku lat i z przyjemnością zaczynam testować nową wersję, która podobno ma działać jeszcze szybciej :D.

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Opera jeszcze długo nie wyprzedzi FF. Na razie Opera ma najmniej użytkowników ze wszystkich popularnych przeglądarek. Ma nawet mniej użytkowników niż Safari, którego używają praktycznie tylko posiadacze Mac'ów. Myślę, że FF może zagrozić tylko Chrome bo to obecnie najszybciej rozwijająca się przeglądarka.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Po za instalowaniu nowej opery na desktopie stwierdzilem, ze na laptopie nie zainstaluje dopoki nie znajde sposobow na zniwelowanie problemow, jakie wprowadzono w tej wersji i nie doczekam wydania wersji stabilnej. Szczegolnie dalsze odejscia od usability mi sie nie podobaja. A jesli sposobow na obejscie wad (np. przesuniecie kart nad toolbar zakladek) nie znajde, to chyba przerzuce sie na K-Meleona. Po 12 latach uzytkowania Opery.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Dla mnie generalnie różne rozszerzenia czy inne wymysły nie są kluczowym powodem korzystania z Opery. Najważniejsza jest szybkość - tylko chrome lepiej chodzi - i gesty myszy, których "firmowo" nie ma nigdzie indziej :D.

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Szybkosc - jest wysoka, ale K-Meleon chodzi lepiej.

Co do gestow myszy - jesli ktos szybko pisze na klawiaturze, to leżą w porownaniu ze klawiszowymi :D Nawet mimo tego, ze jakis czas temu w domyslnym, niezedytowanym zestawie zmieniono czesc skrotow na niewygodne, nadal jest to rzecz, ktora Opera do dzis wyprzedza konkurencje, ale niestety wad przybywa.

Rozszerzenia - toć UserJS i widżety juz od dawna byly, teraz je tylko ładniej opakowano, ale nadal to nie to samo co wtyczki.

Mimo, ze jestem wielkim zwolennikiem opery nie widze powodow do zachwytu nad nowa wersja :D

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zawsze na 1 miejscu stawiałem Operę ze względu na bezpieczeństwo, szybkość działania i po prostu wygodę ale jak przychodzi do jakichś bardziej "zaawansowanych" działań od przeglądania kodu strony, korzystania z wtyczek SEO do "debugowania", automatycznego wypełniania formularzy, prostych makr jest tylko jedna przeglądarka, Firefox który też doczeka się niedługo nowej wersji.

Fajnie byłoby żeby teraz Opera doczekała się równie ciekawych rozszerzeń aczkolwiek wątpię w to bo przecież są już od dawna rozszerzenia do Opery , tzw. Wigety. https://widgets.opera.com/ które nic sobą nie przedstawiają. Dlaczego drugie podejście miałoby być lepsze. Trzymam kciuki ale moim zdaniem jest o ładnych parę lat za późno.

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności