Skocz do zawartości

[inne] Reklama na FACEBOOK'u na funpage 100.000 fanów

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

MI takie oferty sprzedaży kojarzą się z ofertą sprzedaży śniegi który właśnie spadł.

Ach ... za stary jestem chyba by nadążyć za tymi nowymi mediami :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dziwne, nie dziwne, lepiej się zastanowić nad sensem takiej reklamy. Wbrew pozorom nie jest to taki lukratywny interes. Takie FP to na ogół związane są z jakimś nosny hasłem typu "lubie spać, zimo wy********j, ale urwał" etc. ludzie dołączają ze względu na samo hasło, a potem albo ukrywają feeda tego FP albo w ogóle się wypisuja jak ktoś przesadza ze spamem. Poza tym co to za target? Żaden. Miałem okazję jakiś czas temu byc podlinkowany na takim FP z kilkunastoma tys. fanów. i co? oj, żeby nie skłamać, jakieś 15 uników :D

Zamiast 100 tys. z xxxx maryny wolałbym na tysiącu ale skupionych wokół tego co sprzedaje/chce zareklamować.

@nrm - śmiem się z Tobą nie zgodzić, wśród tych 100 tys. znajdzie się tylu ludzi, by koszty reklamy bez problemu się zwróciły - opieram to na własnym doświadczeniu związanym z social marketingiem, nie wyssałem tego z palca. Przeraża mnie również to, że na facebook'u jest tylu naiwnych ludzi :D

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

@blackseo: no to kupuj i daj raport z akcji :D

naiwni: jest coraz więcej "normalsów", zwykli ludzie, nie znają się na sieci, nie wiedzą co to spam, marketing etc. po prostu klikają w co popadnie ;)

"po prostu klikają w co popadnie"... i nie czytają regulaminów ;) Nie mam w tej chwili zbytnio co zaoferować facebook'owcom, ale za niedługo pewnie wykonam kilka dokładniejszych eksperymentów :P P.S. Podobnie jest z reklamą AdTaily na pudelku za 320 zł/1 dzień. Niby wszyscy omijają reklamy szerokim łukiem, ale przy milionie unique/dziennie znajdzie się trochę ludzi "zainteresowanych" :D

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Ale zainteresowanych czym? Kliknięciem w reklame? Ale co dalej? Popchnąć kilka mega ruchu na sajt to nie problem. Chciałbym zobaczyć jaka byś miał sprzedaż po reklamie Espresa na owym pudelku ;)

Zastanów się co możesz dać pudelkowiczom ;)

1. Pudelka odwiedzają głównie dziewczyny (głupie i mądre).

2. Kobiety zwyczaj mają małe pojęcie o internecie.

3. Daj im to czego one potrzebują (zacznij myśleć jak one).

Po analizie tych 3 kroków masz pełny portfel.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności