Skocz do zawartości

Nie znalazłem lepszego miejsca na następujące pytani

Nikonem

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znalazłem lepszego miejsca (każde można uznać za dobre lub każde odrzucić) na następujące pytanie.

Strona "A"- PR 3, Alexa Rank 3,125,693, linków zwrotnych Yahoo 3,510.

Strona "B"- PR2, Alexa Rank 11 669 (;)), linków zwrotnych Yahoo 70.

Od kilku lat zajmuję się amatorsko stroną "A", dotychczas łapałem pierwsze pozycje na interesujących mnie frazach lokalnych. Dopóki do gry nie wkroczyła strona "B". Teraz zbieram od nich baty.

Po linkach, frazach itp. widzę, że mam do czynienia z profesjonalistą.

Strona "B" dostaje "ode mnie" sromotne baty we frazach ogólnopolskich.

Skąd, skąd pytam, taki wysoki Alexa Rank strony "B"???

Jak pokonać stronę "B"?

Od czego faktycznie zależy Alexa Rank (od którego chyba najbardziej zależy pozycja strony w G)?

Z góry dziękuję za poświęcony czas :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jednak znalazło się lepsze miejsce niż śmiecenie przyklejonych tematów.

Przepraszam i dziękuję za wskazówkę :D

"Zacznij od czytania działu dla początkujących a dowiesz się, że to nie wskaźnik Alexa ma wpływ na pozycje strony i tak na prawdę jest on gó**o wart ( że tak się ordynarnie wyrażę :tease: "

Moi zdaniem decydujące są linki z konkretnym anchor tekstem.

Intryguje mnie jednak bardzo odpowiedź na zadane wcześniej pytanie... Macie jakieś pomysły?

Dodam, że na interesującą mnie frazę strona była około 1,5 roku na 1 miejscu.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Prosta sprawa. Alexę olej i na nią w ogóle nie zwracaj uwagi, to po pierwsze. Po drugie, co już wiesz na pewno, mocniej linkuj swoją stronę.

Trzymałeś się tyle na TOPie, bo nie było konkurencji. Konkurencja się pojawiła, trzeba się bardziej wysilić - niestety jak będzie jej więcej, może być jeszcze trudniej, takie życie :D.

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Strona którą się zajmuję ma, wg. różnych metod sprawdzania od 3500 do 6500 linków.

Linki są na interesujące mnie frazy, w tym na omawianą. Strona konkurencyjna natomiast ma tylko 70 i tylko na anchor w którym z nią przegrywam.

To pierwsza sprawa, druga- ma znaczenie alexa rank czy nie- to jednak od czegoś zależy. Jakim więc cudem strona z 70 linkami może mieć alexa 11 669 (moja 3,232,138).

Podobno AR zależy też od ilości wejść ale nie wydaje mi się możliwe, by na frazy lokalne była możliwa taka ilość wejść by znacząco wpłynąć na pozycję strony.

Sa rozne sztuczki zarowno na samo pozycjonowanie, ktore sprawia m.in., ze nie zobaczysz linkow konkurencji oraz inne tricki. A samo alexa rank tez mozna latwo nabic, tylko, ze ten wskaznik nic nie daje.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Linki są na interesujące mnie frazy, w tym na omawianą. Strona konkurencyjna natomiast ma tylko 70 i tylko na anchor w którym z nią przegrywam.
Oprócz ilości bardzo ważna jest też jakość tych linków (nie problem złapać np. 1000 śmieciowych i nic nie wartych linków których wieliki G nie weźmie nawet pod uwagę)

A jeżeli chodzi o Alexe to tak jak poprzednicy, olej ją.

Tia...

Sprawdzałem "jakość" linków konkurencji- cieńko to dość wygląda.

Ja mam parę linków ze stron głównych PR 4, artykuły, katalogi, blogi (razem ponad 6 tys linków w ciągu 2,5 roku)- wszystko ręcznie dodawane.

U nich zostały powiązane strony lokalne (różnych lokalnych firm pozycjonowanych przez tego samego magika) z miejscowością (frazy lokalne) w nazwie strony. To wszystko razem zlinkowane plus odrobina zaplecza i po mnie :)

A sprawca mojej "porażki" jest pewnie teraz na forum i boki zrywa ;)

Ilość linków konkurencji sprawdzasz poprzez Yahoo? Tajemnica może tkwić w tym, że ktoś ma prywatną stajnię precli, w których w plikach robots.txt zablokował wszystkie boty poza Google (to samo tyczy się sytuacji gdy postawił strony zapleczowe pod tą stonkę). A te linki które widzisz to to czego nie udało mu się ukryć (strony nad którymi nie ma pełnej kontroli): linki z katalogów, precli ogólnodostępnych, swl'i, kupionych linków itp.

No proszę, jednak ktoś wyjaśnił zagadkę. Dzięki Gentero!

Choć nadal nie mogę zrozumieć pozycji tej strony w Alexa Rank (wciąż 11,645). Bez względu na to czy ma znaczenie dla pozycji w G czy nie ;)

Tia...

Sprawdzałem "jakość" linków konkurencji- cieńko to dość wygląda.

Ja mam parę linków ze stron głównych PR 4, artykuły, katalogi, blogi (razem ponad 6 tys linków w ciągu 2,5 roku)- wszystko ręcznie dodawane.

U nich zostały powiązane strony lokalne (różnych lokalnych firm pozycjonowanych przez tego samego magika) z miejscowością (frazy lokalne) w nazwie strony. To wszystko razem zlinkowane plus odrobina zaplecza i po mnie ;)

A sprawca mojej "porażki" jest pewnie teraz na forum i boki zrywa :tancze:

Załatw sobie kilkanaście linków PR6 i wyżej i po sprawie

Nie patrz na Alexa Rank. Moja stronka miała AR poniżej miliona, zanim ktokolwiek zaczął na nią wchodzić (wystarczyli sami pracownicy). W tej chwili mam poniżej 10 tys. pomimo niskiej odwiedzalności...

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

Załatw sobie kilkanaście linków PR6 i wyżej i po sprawie

A jakie są Twoje spostrzeżenia jeśli chodzi o anchory, rozumiem, że mogę liczyć tylko na wzrost pozycji na anchor teksty które wrzucę do < PR6

Moje spostrzeżenia są takie, że przyrost pozycji w G jest głównie na pozycjonowane frazy, pozostałe "chodzą" właściwie wyłącznie na long tail.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności