Skocz do zawartości

Nie znalazłem lepszego miejsca na następujące pytani

Nikonem

Rekomendowane odpowiedzi

Moc może przychodzić również z przekierowania 301 i takich linków nie zobaczysz. Poszukaj po frazie na końcu stawki w Gmoże znajdziesz jakieś strony z anchorami do konkurencji.

Sugerujesz w ten sposób- jeśli konkurencja jest wyżej ode mnie powinienem mieć linki tam, gdzie oni? :aniolek:

Tak robiłem 2,5 roku temu, teraz wrzucam do katalogów interesujące mnie frazy.

Nie rozumiem tylko dlaczego ciężko idzie mi po frazach lokalnych a z ogólnopolskimi nie mam problemów...

Być może powinienem wrzucić linki na "lokalne" strony- informatory itp?

Link na stronie gdzie pojawiają się lokalne informacje a więc powtarza się nazwa miejscowości.

Jak myślicie?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 3 tygodnie później...
No proszę, jednak ktoś wyjaśnił zagadkę. Dzięki Gentero!

Choć nadal nie mogę zrozumieć pozycji tej strony w Alexa Rank (wciąż 11,645). Bez względu na to czy ma znaczenie dla pozycji w G czy nie :)

Widzę, że nikt Ci nie rozwiązał zagadki, a sprawa jest dość prosta.

Strona Twojej konkurencji najprawdopodobniej jest na jakiejś subdomenie (Alexa takich rzeczy nie uwzgędnia)

Czyli np. zobacz sobie stronę www.rzeszow.pl

A teraz zobacz: zakupy.rzeszow.pl, laptopy.rzeszow.pl, gry.rzeszow.pl

Zobacz domenę gsm.pl

A teraz zobacz sex.gsm.pl

Jak zauważysz Alexa ranking będzie taki sam.

Podobnie nawet z republika.pl

Każda strona w subdomenie xxx.republika.pl będzie mieć Alexa ranking zbierać dla głównej domeny republika.pl

Pozdrawiam ;)

No proszę, a jednak sprawę można rozwiązać :)

Dzięki multipasko!

Kolejne pytanie: czy na pozycjonowanie we frazach lokalnych duże znaczenie może mieć linkowanie ze stron lokalnych.

Np. anchor "elektryk Poznań" ze strony www.poznan.pl na stronę www.elektryk-poznan.pl

Dbamy o stronę np. www.wlodkowicz-elektryk.pl i napotykamy problemy w pozycjonowaniu na frazy lokalne "elektryk poznan" "naprawy elektryczne poznan", "firma elektryczna poznan" itd.

Zupełnie nieźle idzie nam np. we frazach ogólnych "solidny elektryk", "pogotowie elektryczne" czy "elektryk".

Pytanie jest czy i jakie doświadczenie macie w pozycjonowaniu tzw. lokalnym.

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności