Skocz do zawartości

Dwa nowe katalogi

kkk1000

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś nie pałam sympatią do katalogów opartych o CNCat.

Zapewne ktoś zada pytanie dlaczego - odpowiedz prosta - nie są przyjazne osobom dodającym strony do katalogu - brakuje mi w nich uzupełnienia wpisów ze znaczników META.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Też myślę że katalogi oparte na CNCat są nie przyjazne dla dodającego przez co ich nie lubię... Pozdrawiam

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Ten drugi katalog jest na hostingu zakupionym na Allegro (15zł) więc może nie działać poprawnie .

99168[/snapback]

"Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki."

Witam ,

No i stało się to co można było przewidzieć , ten drugi serwer (katalog) niestety po awarii dysku baza została bezpowrotnie stracona .

Niestety nie zrobiłem kopii bo niespodziewałem się takiego obrotu sprawy tak szybko :( .

Dlatego zainstalowałem katalog na nowo tym razem na skrypcie QLWeb .

ZAPRASZAM DO DODAWANIA WPISÓW , kopia bazy będzie robiona co tydzień .

katalog.web.atobie.net

UWAGA :)!:unsure:

Dla 5 pierwszych osób które dodadzą na 25dni link na swoją stronę (min pr>=3) i conajmniej 50 zaindexowanych podstron w google , będą mieli możliwość dodania swojego linku do katalogu na wszystkich podstronach na 50 DNI .

Termin rozpoczęcia wyświetlania linku wybierasz TY , może to być za jakiś czas kiedy katalog będzie lepiej zaindexowany ( nie dłużej niż 6 miesięcy) .

PROSZĘ O WPISYWANIE NA JAKIEJ STRONIE ZOSTAŁ ZAMIESZCZONY LINK DO KATALOGU ,I DO JAKIEJ STRONY MA PROWADZIĆ LINK Z MOJEGO KATALOGU .

Kod linku:

<a href="https://katalog.web.atobie.net" title="Katalog Stron , Linki Bespośrednie , Darmowy , Seo , Bez linków zwrotnych " target=_blank>Katalog Stron , linki bezpośrednie , DODAJ WPIS !</a>

BEZ STRON EROTYCZNYCH I INNYCH KATALOGÓW

Teraz odpowiedźi na kilka tematów poruszonych we wcześniejszych wypowiedziach :

1. Katalogi CNCat

Też myślę że katalogi oparte na CNCat są nie przyjazne dla dodającego przez co ich nie lubię...

Polecam używanie programu który powiększa schowek win i możesz dużo więcej tekstu zapamiętać

Yankee Clipper 3 [darmowy] - link skąd ściągnąć jest w którymś z moich postów .

Dzięki programowi Yankee Clipper 3 możesz zapamiętać np. text do wszystkich pól formularza a następnie przenosis niezbędne dane drag & drop czy jakoś tak to się nazywa .

Dodanie strony do takiego katalogu tą metodą zajmule max. 10sek :) , czyli o dużo szybciej niż znalezienie lub dodanie kategorii + pobranie meta w QLWeb

Mam nadzieje że program pomógł i teraz będziesz bardziej zadowolony trafiając na katalog CnCat niż QLWeb , w zamian za dobre rady możesz dodać link do katalogu :D:D .

2. Hosting z Allegro :

Zakupiłem w celach testowych za 15zł /rok hosting 500mb /10GB , i POZA TYM PADEM DYSKU DZIĘKI KTÓREMU STRACIŁEM WSZYSTKIE DANE , na szczęście nie było tego dużo , serwer sprawuje się bardzo dobrze .

Wiadomo gorzej z osobami które strony miały od jakiegoś czasu dla nich to pewnie katastrofa :angry: , jeżeli nie mieli kopii.

Jego uptime jest na poziomie serwerów z dmkhost , działa troche wolniej ale za takie pieniądze można dostać całkiem dużo miejsca oraz wszystkie niezbędne opcje do testów . Wprawdzie zawsze strony można testować na localhost'cie ale .

Uptime na podobnym poziomie co hosping za 122zł/rok z podobnymi paramentrami , a na tym droższym serwerze dużo częściej zdarzają się kilkunasto sekundowe timeouty .

Podsumowując , warto miec pare kont na katalogi biblie itp. do jakiś większych stron raczej nie nadają się 'tanie' serwery z aukcji internetowych .

Przypominam że dla pierwszych 5 osób które dodadzą link zwrotny do katalogu na swoją stronę ja dodam link do ich strony do katalog.web.atobie.net . Szczegóły wyżej .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności