Skocz do zawartości

Komentarze w Wordpress

Andarex

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie pojawił się dziwny przypadek z tymi komentarzami, a mianowicie zauważyłem, że z zagranicznych blogów dodają swoje odnośniki do nazwy użytkownika, więc usunąłem inputa z tym wpisem, a jak ktoś dodaje (spam) to jest wpisana jego nazwa strony, jest na to jakieś normalne wytłumaczenie?

Mamy załóżmy 4 pola do wpisania podczas dodawania komentarzy czyli:

imię, adres e-mail, strona www, treść wiadomości

ja usunąłem w kodzie ręcznie inputa z inf. odnośnie strona www.

Jednak jak doda ktoś komentarz (głównie ze stron zagranicznych - spam) to jako jego imię jest odnośnik do jego strony www.

A podczas wpisywania tego komentarza nie ma opcji dodaj adres www, więc ocb?

Wytłumaczyłem już poprawnie?

• 4 miesiące temu...
wszyscy będą myśleli, że są linki dofollow i będą komentować, a dla Google będą (nadal?) niewidoczne.

Bardziej doświadczony człowiek wie o tym lub się zorientuje, ale większość ludzi się złapie, tyle, że nic nie zmieniają te komentarz, bo tak jak napisał kolega powyżej, komentarze nie są w ogóle widziane przez roboty. Poza tym jak masz jakiegoś stałego usera, który pisze te komentarze dla linka i w pewnym momencie się zorientuje, że linków wcale tak na prawdę nie ma, to się pewnie "delikatnie podirytuje" ;-) Osobiście uważam, że linkowanie z komentarzy nie jest zbyt dobrą formą pozyskiwania linków.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Google nie czyta linkow z Disqusa. Jesli jednak disqus jest zainstalowany na wordpressie to mozna wlaczyc synchronizacje z lokalnym systemem komentarzy wordpressa i tresc komentarzy wordpress wrzuca w tresc juz po stronie serwera - te komentarze google bot odczyta. Na innych niz WP systemach mozna samemu sobie dorobic synchronizacje (z czym wlasnie walcze), ale API key do disqusa dostepne jest dopiero w proffesional package za $199 miesiecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności