Skocz do zawartości

Pozycjonowanie a umowa - różne opinie

matrus2

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek :pisze:

Ja to przyplaciłem atakiem na moją stronę

Racja to ktoś z PIO zaatakował twoje strony ;) i co jeszcze tobie zrobił? Pan Baduu1 nie krytykuje, on pisze herezje, a to inna bajka, kliknij na jego profil i poczytaj ostatnie :) O jakies pol-wyplaty za pozycjonowanie.Na haslo "Baduu1- super gosc" zrobię jemu TOP1 za 1/4 jego wypłaty.Czemu posty ostatnio na PIO mniej wartościowe? Bo takie jak Baduu1 dają naprawo na lewo rady w każdym temacie a te posty nic nie wnoszą wartościowego lub typu " mieszkałem zagranica i wiem ile kosztuje pozycjonowanie strony" Jakiej strony? Jakie frazy?Jaka firma?Jaka wyplata ;).Tomek czy tu nie widzisz ze to zwykle lianie wody? A pozniej narzekacie iz na PIO malo dobrych rad, a co piszecie w postach? -

co do cen na zachodzie to znam je , za połowę wypłaty mogłbym wypozycjonować stronę

:D

widzę, że już szukacie haczyka. przecież jak przyjdę po 10h na budowę i zobaczę, że nic nie ma zrobionego (zaczętego) to oczywiste, że pójdzie zjebka.

W SEO jest tak samo - wiecie co to są raporty?

i kto sie przejmie takim raportem ? :pisze: pokaż mi człeka budowlańca ktory się przejmie zjebką ... już to widzę :)

Są sposoby ;)

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Obecnie modny model rozliczenia to mix : abonament miesięczny - czyli stała stawka miesięczna + płatność za efekt (oczywiście relatywnie niższy niż była by płatność wyłącznie za efekt).

Ze stałej stawki opłacasz bieżące koszty na wypozycjonowanie + zarobek i jak osiągasz efekty to jest to Twoja premia :-)

Pozdrawiam

[...]

Co do cen na zachodzie to znam je , za połowę wypłaty mogłbym wypozycjonować stronę , a w Polsce nawet jedna może nie starczyć.

[...]

wyślij zapytanie o audyt do dobrej agencji SEO w USA i zapytanie o ofertę na pozycjonowanie i zobaczymy czy Ci "jedna pensja" starczy (na pewno starczy w przypadku gdy będziesz menago wyższego szczebla, który bierze więcej niż 120K $/rocznie) .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Max pan nie potrafisz odróżnić prywatnej opinii o herezji.I ten Tomek ma rację traktujesz to jako atak osobisty.A Herezje to wygłasza pan J.K.

Oczywiście że to zależy od fraz i czasu jaki poświęci pozycjoner na taką stronę . Wiadomo że słowo np sex nie będzie tanie w wy pozycjonowaniu jak np .maxpan jest najmądrzejszy przez internet :aniolek:

I porównując dochody przeciętnego amerykanina i o niebo większą trudność w pozycjonowaniu na google.com usługi wychodzą dużo taniej niż dla przeciętnego Polaka pozycjonowanie na podobne frazy polskie w google.pl .Różnica jest też taka że dobrze wy pozycjonowana strona na EN frazy w g.com przynosi dużo większe zyski a co za tym idzie taka usługa staje się jeszcze tańsza w relacji efekt -cena. Wczoraj rozmawiałem na forum tam agencje seo np . w NY rosną jak na drożdżach.Różnica jest taka że tam się "biją" o klienta a w Polsce to często kaprys pozycjonera i jego zasady .Zresztą tam się często negocjuje ceny jak mi mówili . A Polsce jest na odwrót. I jeżeli ty temu zaprzeczasz to nie mamy po co gadać.

Zresztą popatrz logicznie rynek polskiego seo jest mały więc i ceny są wyższe to jest oczywiste po prostu.

ps. i nie zaprzeczę że czasami powiem coś na wyrost ,miałem nadzieje na określoną reakcję,a spotykam się z drwinami.Czy tak postępuje kulturalna cywilizowana osoba ? Reakcja typu PiS.Oni identycznie kontrują.

@Zresztą tam się często negocjuje ceny jak mi mówili . A Polsce jest na odwrót. I jeżeli ty temu zaprzeczasz to nie mamy po co gadać.

Zresztą popatrz logicznie rynek polskiego seo jest mały więc i ceny są wyższe to jest oczywiste po prostu.

To wszystko co Ty mówisz to jest taka oczywista oczywistość, którą oczywiście można wywnioskować przez 15 dni na PiO zgrywając oczywiście nie wiadomo kogo. Bo oni mi mówili. A tu jest na odwrót, bo ja tak myślę, że to jest oczywiście oczywiste. Bo tam mam kolegę wujka Krzyśka, którego ojciec za świetnych czasów SEŁO w Stanach słyszał jak jego brat rozmawiał z kolegą cioci Krysi. Tak dokładnie wygląda bełkot wypływający za pośrednictwem Twojej klawiatury na tym forum. I dziwić się, że poziom leci na łeb na szyje.

Jeżeli o czymś rozmawiamy to podajmy argumenty, a nie dyskutujmy na podstawie tego co słyszeliśmy. "Namacalnie" spotkałem się z wieloma sytuacjami, w których można na polskiej scenie SEO negocjować ceny usług więc o czym Ty mówisz. Rynek wcale nie jest taki mały jak Ci się wydaje i rozwija się bardzo dynamicznie. Jeszcze sporo można na nim ugrać. Ludzie coraz częściej wybierają pozycjonowanie bo jest to reklama bardziej przemawiająca do klienta niż cokolwiek innego. No i oczywiście najmniej inwazyjna. Ale nie o tym temat.

Na prawdę przestań siać herezje bo się tego czytać nie da.

Nie ma najmniejszego znaczenia jaką formę rozliczenia się wybierze. To co ważne, to:

- zaakceptowanie wybranej formy rozliczenia przez 2 strony

- wywiązywanei się z zawartej umowy przez 2 strony

Jeden Klient będzie wolał płatności za efekty, drugi - tańszy ryczałt i jeden i drugi będą zadowoleni jeżeli będą mieli ustalone efekty.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Baduu, sorki ale piszesz totalne bzdury, naucz się podstawowych reguł rynkowych , podpowiem Ci jedno , zrób sobie analizę kosztów CPC u USA z okresu ostatnich 5 lat . Będziesz miał przykład jak to wraz ze wzrostem liczby agencji SEM na tamtejszym rynku oraz wzrostem klientów AdWords "spadają" ceny .... (w/g Ciebie ceny muszą spaść ....)

teraz zastanów się czy wraz z:

1. rosnącym popytem (konkurencją)

2. stałą ilością produktu (top 10)

ceny zmaleją czy będą wzrastać ??

W tak specyficznym sektorze rynkowym (gdy mamy do czynienia niejako z monopolem) nie ma zastosowania prawo rynkowe mówiące, że wraz z wzrostem konkurencji spadają ceny ... Co innego gdyby wzrastała nam ilość wyszukiwarek ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dobra ok przyjmijmy że mówię herezje ,jestem heretykiem bełkoczę i w ogóle jestem be przepraszam że raczyłem wyraźić swoją opinię.KONIEC

A Nie znając się to chyba logiczne że opieram się na zdaniu innych.Zresztą nie muszę się znać na seo aby ocenić rynek usług jako ogół i ich ceny.

Chcesz argumentów to wybierz sobie jakąś frazę wyślij do Polskich agencji niech wycenia a potem te samo słowo w języku angielskim wyślij to jakiejś agencji w NY .Porównaj ceny i przewidywany zysk z tego po obu stronach ,zweryfikuj średnie płace po obu stronach i będziesz miał odpowiedź.

A rynek jest mały dlatego do działa na plus i pozwala windować ceny Ale to już nie moja sprawa atakujesz mnie jakbym miał na to jakiś wpływ a to tylko moja opinia której kolejna osoba nie potrafi uszanować i wysuwa aluzje jakieś jaki to ja nie jestem ,a co to ma do opinii.

I skoro mam 15 klientów z których 4 ledwo namówiłem na taką usługę i to skrojoną zamiast kompleksową,bo po zobaczeniu warunków umowy od razu mi dziękują ,pan jest chyba nie poważny mówią,to chyba w tym coś musi być.A w takim NY klient proponuje usługę i zgłasza się do niego kilkanaście agencji wyprzedzając się ofertami cenowymi nie powiesz że jest tam drożej?.

I tyle na podstawie rozmów z ludzmi na forum tam oraz konfrontacji z Polskimi przedsiębiorcami oraz paroma opiniami osób prywatnych wypowieziałem swoją opinie i tyle :aniolek:

A ty rado bierz przykład z Berbanda. Być może się się mylę ,nie znam się seo a moja opinia opiera się na zaledwie na zdaniu wąskiej grupy ludzi.Może i muszę zweryfikować swoją opinię,nie wykluczam tego.

Zakrecony też to dobrze skwitował jeśli klient jest zadowolony to cały temat nie ma znaczenia,bo to jest cel.Zadowolenie klienta.

I sory jeśli kogoś uraziłem czymś,nie było to moim celem

Zresztą nienormalnym by było żeby osoba która ma klientów i wypełniony cały czas zleceniami,obniżyła ceny bo po co

Baduu1, ciekawe rzeczy piszesz o rynku polskim. Moje doświadczenia są trochę inne. W Polsce agencje też walczą o klienta. To co Ty piszesz, to może jest prawda w przypadku np: fryzjerki Zuzi z Pcimia Dolnego. Nikt o niej nie wie, więc można jej podawać ceny z kosmosu. Większe firmy są obstawione i "atakowane" przez wiele agencji i freelancerów (sprawdzone empirycznie). Jeśli klient sam szuka firmy pozycjonującej wysyła zapytania do całego TOP10, a nawet TOP20. Z Twoich słów wynika, że na takie zapytania odpowiada tylko jedna firma, więc nie ma negocjacji. Po za tym, prawie każdy właściciel firmy, pracownik stara się obniżyć koszty poprzez negocjacje. Ja przynajmniej nie spotkałem się z brakiem negocjacji, ani w swojej działalności ani jako pracownik firmy. Z reguły klienci "niskobudżetowi" najmocniej negocjują :-).

A może dobry układ to opłata wstępna(na koszty) i abonament za efekty płatny od uzyskania konkretnych efektów??

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności