Skocz do zawartości

301 - porawny redirect

Remiss

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym wykonać redirect ze domeny B na A, zastosowałem regułkę:

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$
RewriteRule ^(.*)$ https://www.domenaA.pl/ [L,R=301]

Ten przykład powoduje iż zbyteczne jest wprowadzanie powyższej regułki do pliku .htaccess, a jest prostszy

RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)$ https://www.domenA.pl/$1 [R=301,L]

rzecz w tym że nie działa,

przekierowuje mi wszystkie adresy stron/artykułów z pierwszej na drugą domenę, np:

www.domenaB.pl/twoj-artykul na www.domenaA.pl/twoj-artykul, gdzie rzecz jasna żadnej treści, artykułu nie ma. Czyli pusta strona "Nic nie znaleziono - 404". Czyli moc, linki kierowane są w puste strony nie mające odpowiednika na stronie na którą zostało zrobione przekierowanie. Na dodatek ta druga strona, na którą jest przekierowanie tzn. WordPress ma inny schemat linków w pasku adresu...

Jak to zrobić prawidłowo, wydaje mi się, że pozycjonerzy to jakoś inaczej robią

Wyjaśnij dokładniej co chcesz zrobić bo piszesz że chcesz przekierowanie z B na A i tak Ci robi wiec w czym problem?

A jeżeli chodzi o to co się domyślam to można na przykład na stronie A zrobić przekierowanie ze strony błędu 404 na stronę na którą ma pójść moc 301.

Dobrze się domyśliłeś, chodzi właśnie o to że po przekierowaniu na nowej stronie nie ma tych artykułów z których te 301 idzie (nie mogę ich przekopiować na nową stronę bo na niej jest inny schemat linków etc.)

Trzeba by zrobić kolejne 301 żeby ze strony błędu 404 moc linków przeszła we wskazane miejsce, jednak zwątpiłem czy nie za dużo kombinuje z 301.

Na stronie B mam 301, na stronie A z błędami 404 kolejne 301 - nie za dużo mocy tracę? Podobno 301 nie przenosi pełni siły, a tu mam dwa

Mam tu jeszcze coś takiego, zerknij

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności