Skocz do zawartości

Pozycjonowanie nowej domeny nowego serwisu skutkiem starej

verona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. A więc mam taki problem. Mój serwis "żył" jakieś półtora roku i przez ten czas znalazł się na 1 miejscu w google pod najważniejszymi frazami z danej tematyki, było po prostu idealnie. Niestety serwis musiałem zamknąć i domena sobie znikła z google jak to zrobiłem. Teraz chcę wystartować od nowa tym samym serwisem, lecz jednak jakby robionym od nowa a więc to nie tylko nowe materiały ale też nowa zawartość. Przeniosłem stare materiały, jednak 70% to nowe. Jedyne co nowy serwis łączy ze starym to silnik WordPress.

Ale do rzeczy. Na starej domenie dałem sam download z danej tematyki i o dziwo w google znów ten adres jest na pierwszych miejscach. Domena jeszcze będzie przez pół roku aktywna i przez ten czas będzie odsyłała przez php do nowej domeny. No tak tylko cyz nie da się jakoś zastąpić starej domeny na nową w wynikach google? Aby nowa miała takie miejsca co pierwsza? Bo pozycjonowanie nowej znowu trochę zajmie :/

Po prostu czy da sie jakoś wspomóż pozycjonowanie nowej domeny tym że mam inną już dobrze wypozycjonowaną? Mam dostęp do niej przez webmaster tools w google.

Proszę o jakieś rady, co mogę robić.

musisz dobrze poustawiać przekierowania tak żeby stworzyć coś na wzór lustrzanego odbicia starej witryny, wtedy odziedziczysz najwięcej mocy.

Tylko że chyba nie mogę zroibić przekierowania 301 bo to wymaga pliku .htaccess a tego pliku nie mam bo z tego co wiem to to jest jakiś inny serwer, szczerze nie wiem bo ktoś inny mi go stawiał na jakimś shell u i wiem tyle że nie mogę tego użyć. A stoi to na https://rootnode.net/

Więc jak to zrobić w najlepszy dla pozycjonowania sposób? Przez php będzie ok?

musisz dobrze poustawiać przekierowania tak żeby stworzyć coś na wzór lustrzanego odbicia starej witryny, wtedy odziedziczysz najwięcej mocy.

Tylko że chyba nie mogę zroibić przekierowania 301 bo to wymaga pliku .htaccess a tego pliku nie mam bo z tego co wiem to to jest jakiś inny serwer, szczerze nie wiem bo ktoś inny mi go stawiał na jakimś shell u i wiem tyle że nie mogę tego użyć. A stoi to na https://rootnode.net/

Więc jak to zrobić w najlepszy dla pozycjonowania sposób? Przez php będzie ok?

jeśli masz starą domenę zautoryzowaną w narzędziach googla - to dodaj tam nową i bezpośrednio z narzędzi masz możliwość "przeniesienia" starej na nową - o ile dobrze pamiętam ;)

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności