Skocz do zawartości

Dwa CMS na domenie

Remiss

Rekomendowane odpowiedzi

W domenie głównej mam sklep PrestaShop - www.domena.pl/ z asortymentem,

chciałbym zainstalować WordPressa z blogiem/serwisem tematycznym na www.domena.pl/serwis-tematyczny <-- tu jest WP

Wygląda to tak że klikając na Home w sklepie, index jest na www.domena.pl/ ale w WP jak się kliknie na Home index jest na www.domena.pl/serwis-tematyczny/

Strony są ze sobą powiązane linkami w menu, by użytkownik mógł się pomiędzy sklepem, a WP przemieszczać

czy to jest seo friendly, nie szkodzi pozycjonowaniu - dwa homy?

Rozwiązaniem lepszym byłaby pewnie instalacja takiego CMS-a ze sklepem i serwisem w jednym, taki sklep ze skórką portalową pod serwis

Joomli jednak nie chcę (może nie widziałem najlepszych wdrożeń, dlatego), WP nie ma porządnej spolszczonej wtyczki przystosowanej do polskich realiów (płatności, wysyłka, śledzenie przesyłki) i tak się motam z łączeniem Presty z WP (kiedyś był bridge pomiędzy WP a Presta ale po aktualizacjach obu, już jest przestarzały)

Znacie może coś takiego, sklep i serwis w jednym na polski rynek

dobrze byłoby żeby wyświetlało na stronie głównej portalu przykładowo w sidebarze np. "Promocje w sklepie" albo "Ostatnio dodane" i kilka pozycji z cenami

O tu jest coś podobnego, kiedyś ktoś prezentował na Pio, nie wiem co to za cms https://drogeria.biz/ - tam gdzie jest "Zaloguj" bym widział ten sidebar z ostatnimi promocjami ze sklepu

Ta drogeria .biz to WP, forum bb

text/html; charset=UTF-8
en
f1nH4I_ot2htM9HSSymRoVndKosKpbZVh3g0sgBTT94
[b]WordPress 2.9.2[/b]
Drogeria, Uroda, Zdrowie, Depilacja, Opalanie, Seks, Odchudzanie, Trądzik, Łupież, Łysienie
Drogeria, Uroda, Zdrowie, Depilacja, Opalanie, Seks, Odchudzanie, Trądzik, Łupież, Łysienie
1.5.5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności