Skocz do zawartości

Który serwer najszybszy?

gruparho

Rekomendowane odpowiedzi

zgodzę się z MaxPanem ;)

ale napiszę też tak:

trudno określić szybkość między szybkim a wolnym serwerem, raczej szybkość zależy od odległości między kompem a serwerownią w której jest konto

czyli ping, więc wybierając serwer trzeba w sumie rozpatrzyć gdzie jest trafic, - odbiorcy www- a tak poza tym jeżeli chodzi o serwery www, to i tak nikt nie

zauważy różnicy między 20 ms a 120 ms. - nikt nie ma tak wyczulonego oka ;)

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Niektórzy regularnie robią testy i wszystkie różnice zauważą. Obciążony serwer jest wolniejszy niż ten z wolnymi zasobami i o to chodziło autorowi na pewno a nie jakieś różnice odległości.

w zasadzie masz rację,

ale w zasadzie to nie wiadomo o co autorowi chodzi, nie napisał,

a może o download z serwera, ale znów to już nie od samego serwera zależy ale od łączy (serwera i klienta),

może autor sprecyzuje o co biega dokładnie

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

trudno określić szybkość między szybkim a wolnym serwerem, raczej szybkość zależy od odległości między kompem a serwerownią w której jest konto

Raczej to ma stosunkowo małe znaczenie. Autor ma raczej na myśli szybkość działania serwisów internetowych na danych serwerze - największy wpływ ma raczej konfiguracja serwera, obciążenie i hardware, jakim dysponuje hostingodawca. ;)

Witam ponownie!

Chodzi o serwer, na którym mogę wrzucić stronkę z możliwością posłuchania mp3. Ma razie mam ją na webhost, ale jest to serwer zagraniczny, ping rzędu 400 ms! Dla oka może nie ma różnicy, ale dla nowego silniczka google już tak. Cena dla mnie nie gra roli, jeżeli jest proporcjonalna do jakości. Wydaje mi się, że na pewno nie zaszkodzi mieć stronkę na polskim serwerze....

zostalem zbanowany bo miałem multikonta

Dla oka może nie ma różnicy, ale dla nowego silniczka google już tak.

Mhm, baju baju. Niby na co to ma wplyw?

Poza tym pomyslales o tym, ze Ty masz ping 400ms z Polski od swojego dostawcy netu, a bot google nie musi wejsc do Ciebie z serwera z Polski, tylko np. z Irlandii, czy z USA i dla niego ping na tym serwerze zagranicznym bedzie mniejszy niz bylby na hostingu w Polsce.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności