Skocz do zawartości

Wiele pytań SEO

masacra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pozycjonowaniem zajmuję się od trzech miesięcy i chcę poznać Waszą opinię na temat SEO. Z początku pozycjonowanie wychodziło mi zadowalająco ( w miesiąc dwoma słowami kluczowymi wszedłem do drugiej dziesiątki ) ale ostatnio moje słowa kluczowe "boksują" co skłoniło mnie do tego postu.

1. Czy pozycjonując przez katalogi czy precle warto dodawać więcej słów kluczowych do tytułu czy to raczej może zaszkodzić? Ja tak robiłem nagminnie. Czy gęstość słowa kluczowego w treści ( nie w temacie ) katalogu/precla ma znaczenie dla "mocy pozycjonującej"?

2. Czy pozycjonując tylko przez katalogi dużo tracę?

3. Czy powielając treści w katalogach google zmniejsza jego moc?

4. Czy istnieje darmowe forum które można użyć do kampanii ad sense? ( jeśli nie to proszę podać jakąś dobrą propozycję płatnego ) i czy warto zrobić jedno forum do kilku portali?

5. Czy długi URL szkodzi. ( ciekawemiejsca-wartozobaczyc.pl - strona niedokończona )

6. Jak się ma normalny link do linka z anhorem.

7. Słyszałem że lepiej jest dodać jeden link do precla/katalogu bo wtedy jest mocniejszy.

A co to znaczy "boksują"? :)

1. Zbyt duża ilość słów kluczowych nie jest dobra.

2. Trochę tracisz, bo jest jeszcze wiele innych sposobów pozyskiwania linków, np. blogi czy fora

3. Tak, to Duplicate Content.

4. Chodzi Ci o skrypt forum? jeśli tak, to phpbb się nada, ale AdSense na forach się nie sprawa. Tak, można zrobić jedno forum dla powiązanych ze sobą tematycznie portali.

5. Zależy jak długi, ale kilka wyrazów jest okay.

6. Link bez anchora wzmacnia domenę, a link z anchorem wzmacnia domenę na poszczególne słowa kluczowe (anchory).

7. Nie wiem o tym, ale dobrze jest, np. w seokatalogach dodać w treści dodatkowe linki do podstron serwisu.

Pozdrawiam :)

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Dzięki za odpowiedź bunitas, jeśli chodzi o boksować to miałem na myśli stanie w miejscu :)

1. Co do ilości słów kluczowych to dwa w tytule to nie za dużo chyba? I jeszcze, czy lepiej podać samo słowo kluczowe czy raczej stworzyć fraze?

3. Duplicate Content jest nawet gry dodaje np. jedną treść do powiedzmy pięciu katalogów czy chodzi o typowy masowy spam na chama ;p ?

4. Mógłbyś podać jakąś propozycję?

Nie ma sprawy :)

1. Nie, dwa to nie za dużo :) a to, czy słowo czy fraza zależy tylko od Ciebie i od tego, co chcesz wypozycjonować.

3. 5 katalogów z tą samą treścią powinna przejść, ale zastanów się, czy warto - google woli unikalną treść, więc wzrasta prawdopodobieństwo zaindeksowania wpisu. No i jeszcze jedna kwestia - czy moderator zaakceptuje w katalogu wpis nieunikalny, bo ostatnio jest duży trend na wymóg oryginalnych treści.

4. Mogłabyś ;) - Było już na tym forum kilka tematów o tym, że na forach trudno zarobić na AdSense, przede wszystkim dlatego, że na forach są stali użytkownicy. Widzą reklamy i skutecznie je omijają. Oczywiście takich czynników jest więcej, to tylko jeden z nich. Nie wiem, jaką masz na myśli propozycję, którą mam podać?

1. A oprócz Title i anhora w linku co jeszcze pozycjonuje słowa kluczowe?

2. Co to znaczy że link bez anchora wzmacnia domenę. ( czy to że wszystkie słowa kluczowe są trochę silniejsze ? )

3. Mają np. słowa kluczowe "ciekawe miejsca" i "warto zobaczyć" dobrym rozwiązaniem jest tworzyć title ciekawe miejsca które warto zobaczyć?

Dzięki bunitas za naświetlenie tematu reklam na forum, rzeczywiście się nie opłaca ;)

Wesołych świąt wszystkim!

1. Anchor to jak najbardziej mogą być Twoje słowa kluczowe, a nawet powinny :)

2. Na ten temat jest wiele dyskusji. Wzmacnia ogólnie trochę całą stronę i dla Google'a wygląda naturalnie. Same słowa kluczowe raczej się nie wzmacniają. Warto zadbać i o takie i o takie linki.

3. Myślę, że warto. Sama mam stronę o (chyba) tej samej tematyce, bo również zastanawiałam się nad titlem "miejsca, które warto zobaczyć".

Również życzę Ci wesołych świąt :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności