Skocz do zawartości

Ewidentne black SEO - co robić?

piotr_as

Rekomendowane odpowiedzi

visibility:hidden wcale nie musi świadczyć o black seo, jest cała masa serwisów ( w tym tych największych), gdzie domyślnie jest połowa linków "ukryta". Także śmiem wątpić, żeby Google z automatu karało za coś takiego. Co innego pomoc "życzliwych osób" we wskazaniu Google takich linków celowo i na stałe ukrytych.

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Google nie musi nikogo karać, po prostu takie linki są (mogą być) traktowane tak, jakby ich tam nie było, lub ich moc jest znikoma.

Nie sądzę. Przykład pierwszy z brzegu - zobacz sobie ile na Interii jest "ukrytych linków". Ukrycie treści (czy linków - nieważne) na stronie to obecnie zwykła funkcjonalność.

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Widzę, że po rozpoczęciu tematu zamiast odpowiedzi to niektórych zabolało:P

Czarne jest czarne, białe jest białe. Jak stosujecie czarne to stosujcie ale nie mówcie, że jest białe o:P

Tak z ciekawości - powiedz co jest białe, a co jest czarne. Niech się inni dowiedzą co ich boli, albo że nie wiedzieli, że całe życie stosowali blackhat albo whitehat. Bo ta twoja wypowiedz, to taka filozoficzno-chłopkowata.

Tak z ciekawości - powiedz co jest białe, a co jest czarne. Niech się inni dowiedzą co ich boli, albo że nie wiedzieli, że całe życie stosowali blackhat albo whitehat. Bo ta twoja wypowiedz, to taka filozoficzno-chłopkowata.

Mkane fajnie to określił: white seo - linki zdobywane "na czysto", black seo - linki zdobywane bez zgody bądź wbrew zgodzie właściciela strony. Ja bym Jeszcze to white seo rozdzielił na white seo - linki "na czysto" na stronach pod człowieka i grey seo - linki zdobywane za zgoda, ale na stornach stworzonych z mysla o tym, by byly "pod pozycjonowanie". Z kolei do black seo dopisalbym jeszcze techniki oszukancze (typu cloaking). I mysle, ze to dosc dobry podzial.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Czarne jest czarne, białe jest białe. Jak stosujecie czarne to stosujcie ale nie mówcie, że jest białe o:P

Ja sobie pozwoliłem na szybkie "machnięcie" tego jak wygląda granica między BH i WH. No własnie, jak?

67418512.jpg

Nie pytajcie dlaczego nie ma wydzielonych stref, a obszar między jedną skrajnością i drugą jest gradientem.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Żeby w życiu zawsze były granice.... Zresztą nikt nie jest w stanie na swoje działania spojrzeć obiektywnie - nie ma takiej możliwości, bo zawsze jest zabarwiona subiektywizmem.

Z podanej wyżej definicji wynika, że zatrzymuję się na grey :) Tyle, że to grey to jak myślę zaplecza. Co w tym zdroźnego? To moja praca, mój pomysł itd. itp. Czasem zapleczówki zresztą potrafią być ciekawsze niż strony zrobiony przez jakąś tam osobę dla lansowania siebie lub swoich opini czy poglądów.

Zresztą to temat bez puenty :)

grey seo - linki zdobywane za zgoda, ale na stornach stworzonych z mysla o tym, by byly "pod pozycjonowanie". Z kolei do black seo dopisalbym jeszcze techniki oszukancze (typu cloaking). I mysle, ze to dosc dobry podzial.

prosty cloaking taki jak usuwanie nieistotnych linków, parametrów z url często jest mniej black niż np. swl, więc nie jest to dobry podział

... Taka wolna amerykanka nie podoba mi się i tyle mam do powiedzenia w tym temacie.

Tak więc "białasie" nieco Cię przyczernię.

Otóż - białe SEO jest wtedy gdy czekasz aż ludziki sami dadzą Tobie linki. Gdy Ty je sam umieszczasz - już działasz przeciw algorytmowi Google i już nie jesteś biały. Ciekawa teoria ?

Jak zrozumiesz czym są linki naturalne a czym linki "nie naturalne" staniesz się pozycjonerem i nie będziesz więcej opowiadał farmazonów o białym SEO.

SEO nigdy nie było, nie jest i nie będzie białe gdyż białe SEO to linki naturalne. Ci którzy uważają inaczej to ludzie, którzy za wszelką cenę chcą się wybielić i dla każdego z nich granica bieli jest gdzie indziej - w zależności od potrzeb.

Wracając do konkurencji i ich linka: zostaw - bo grzebiąc się w gó...nie łatwo można się wybrudzić.

67418512.jpg

Nie pytajcie dlaczego nie ma wydzielonych stref, a obszar między jedną skrajnością i drugą jest gradientem.

Nie pytamy.

Pytamy natomiast czemu white jest na czarno a black jest na bialo;)

w tej sytuacji 'nie w mowice nam, ze biale jest biale, a czarne jest czarne' nabiera nowego znaczenia :)

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności