Skocz do zawartości

Artykuły sponsorowane

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

Artykuł 16 000 znaków, załączone zdjęcia i link w stopce do mojej strony. Taki artykuł planuję dodać (odpłatnie) do 50 serwisów lokalnych typu naszemiasto.pl, gazeta.pl i inne lokalne.

Każdy artykuł będzie identyczny a w stopce link do mojej strony. Czy zaszkodzi to mojemu pozycjonowaniu? Czy możliwy jest filtr czy spadek pozycji za powielaną treść?

Czytałem kilka dni temu na jakimś blogu seo , pewnie użytkownika PiO , iż dodał najpierw kilka unikalnych wpisów do pewnego katalogu pozycja rosła aż dodał powielone teksty do innych katalogów i co ? Strona nie drgnęła w żadną stronę i pozostałą na miejscu , mogło być jeszcze być wiele czynników dlaczego strona nie wskoczyła wyżej w serpach , ale dało mi to trochę do myślenia.

Pozdrawiam

Czytałem kilka dni temu na jakimś blogu seo , pewnie użytkownika PiO , iż dodał najpierw kilka unikalnych wpisów do pewnego katalogu pozycja rosła aż dodał powielone teksty do innych katalogów i co ? Strona nie drgnęła w żadną stronę i pozostałą na miejscu , mogło być jeszcze być wiele czynników dlaczego strona nie wskoczyła wyżej w serpach , ale dało mi to trochę do myślenia.

Pozdrawiam

Nie liczę że wyżej. A filtr możliwy za coś takiego?

Zależy od tego ile masz aktualnie BL. Jeśli prawie w ogóle i dostaniesz 50 linków z tym samym anchorem z mocnych serwisów, typu gazeta.pl to jest pewne ryzyko filtra (choć nie jestem przekonany czy 50 linków to nie za mało jak na filtr). Jednak jeśli do strony prowadzi już sporo linków o zróżnicowanych anchorach to przyrost 50 nowych nie powinien nic popsuć. Jeśli chodzi o powielenie tekstu, to problem może polegać na tym, że jak google w tym samym czasie trafi na 50 takich samych artykułów, to powiedzmy kilka pierwszych zaindeksuje, a kolejnych już nie będzie chciało. A to znowu doprowadzi do tego, że z 50 linków dostaniesz tylko np. 5-7 (wszak ludzie dodają strony do katalogów wykorzystując kilkadziesiąt / kilkaset razy ten sam opis i krzywda im się nie dzieje, co najwyżej kolejne linki nie mają już swojej mocy). Pytanie tylko czy zależy Ci bardzo na tych linkach pod względem seo, czy liczysz na ruch z tych serwisów, a seo to tylko dodatek.

Czy możliwy jest filtr czy spadek pozycji za powielaną treść?

Teoretycznie Twoja strona nie powinna ucierpieć, a w praktyce nie powinno być mowy o filtrze dla strony za dosłownie 1 art, ale być może mocniejsze serwisy będą się pojawiać wyżej niż Twój tylko dla tego tekstu. Filtry dostaje się jak np. cały katalog to powielone treści, ale zazwyczaj nie są one zbyt mocno i łatwo da się zn ich wyjść pod warunkiem 301 na inny katalog.

caly zachód sie pozycjonuje wlasnie tak jak chcesz zrobic i jest to jedna z bardziej znanych (nie koniecznie skutecznych) metod,dodaja 1 artykul do setki article directories czyli zaliczaja 100% duplicate content i mysla ze jest OK.

Linki DO strony jak juz bylo to tłuczone na tym forum i forum G ,nie szkodza bo nie moga inaczej napewno skorzystala by z tego konkurencja.Jedyna przewidziana przez G sankcja jest zerowa wartosc linku.

Czyli nie grozi Ci nic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności