Skocz do zawartości

Edycja pliku z hasłami (htpasswd) w PHP

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy jak są kodowane hasła w htpasswd, bo nie jest to jednoznaczne.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

CRYPT

np. mion/mion wygląda zakodowany tak:

mion:I2sNSEDjN8rh.

W sumie myślałem że to będzie do odszukania w 30s, ale chyba będe musiał zrobić ten formularz z trzema polami sam :)

1)nazwa użytkownika

2)stare hasło

3)nowe hasło

I jedna linijka php :)

W sumie chodzi mi o to aby użytkownicy SVN-a mogli sobie modyfikować swoje hasła.

Chodzi o to, że spotkałem się z różnymi sposobami kodowania tych haseł wiec Musisz dojść do tego jak na danym serwerze jest hasło kodowane, a reszta to już pikuś :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności