Skocz do zawartości

Coraz więcej płatnych katalogów...

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak Wy ale ja osobiście ostatnio zauważyłem że coraz to więcej seokatalogów jest staje się płatnymi...

Niedługo nie będzie do czego dodawać...

Kiedyś tak nie było, było o wiele więcej katalogów darmowych.

Dodawałeś sobie stronę bez obawy że nagle po wpisaniu wszytkach pół i zjechaniu na sam dół aby zaakceptować widzisz dane do wysyłki sms'a...

Wy też to zauważyliście?

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja w ciągu ostatnich trzech tygodni przejechałem po SEOkach w górę i w dół już 3 razy chyba i dla PR0 darmowych wyszło około 400, dla PR3 około 500. Ale faktycznie z każdym przejazdem (jadę teraz 4 raz) natykam się na płatne, mimo że miałem oznaczone jako darmowe.

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Nie wiem jak Wy ale ja osobiście ostatnio zauważyłem że coraz to więcej seokatalogów jest staje się płatnymi...

Niedługo nie będzie do czego dodawać...

Kiedyś tak nie było, było o wiele więcej katalogów darmowych.

Dodawałeś sobie stronę bez obawy że nagle po wpisaniu wszytkach pół i zjechaniu na sam dół aby zaakceptować widzisz dane do wysyłki sms'a...

Wy też to zauważyliście?

Jak byś zobaczył co za syf ludzie dodają i w jakich ilościach to tez byś robił płatne, zdecydowanie odsiewa się w ten sposób ludzi którym się nie chcę napisać 2 zdań na temat strony.

Tak tak właśnie jest... nie wiem z jednej strony się nie dziwię jak ludzie dodają co chwilę jakiś chłam to tego się nie chce sprawdzać a na dłuższą metę robi się uciążliwe... i chyba opłaty są głównie tym podyktowane. Rozumiem zapłacić kilkanaście sms'ów ale przy kilku stronach to jak to będzie wyglądało... ?

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Powinniśmy rozróżnić parę kwestii - niektórzy robią katalog płatnym od początku, niektórzy po 100 wpisach, niektórzy po 5-10 tysiącach. W tej trzeciej sytuacji wprowadzenie symbolicznej opłaty 1-2zł jest jak najbardziej uzasadnione - przecież nikt nie będzie pracował non-profit, a zainstalowanie SWL'a czy dodanie masy reklam (aby interes był rentowny) na takim katalogu nie jest raczej najlepszym pomysłem. :)

Rozumiem zapłacić kilkanaście sms'ów ale przy kilku stronach to jak to będzie wyglądało... ?

Zawsze możesz się dogadać z autorem katalogu. Poza tym wysyłanie SMSów nie jest uciążliwe - wystarczy telefon podłączyć do komputera/laptopa.

jest to nieuniknione ponieważ przede wszystkim płatnośc zabezpiecza przed spamerami... oczywiście do tych starych płatność nie jest przeszkodą, nie mniej jednak po prostu ludziom nie chce robić za darmowa kiedy dziennie masz 200-500 wpisów do zmoderowania...

na moich darmowych jest w tej chwili tak, że zaglądam tam slownie raz na miesiąc ... i jak popatrzę na 2-3 tysiące wpisów do zmoderowania to mnie odrzuca. Ale trzeba o zrobić i cierpliwe wykonuję pracę.

SEOKi po prostu mają pełną implementację płatności ... gdyby tego nei miały pewnie sporo byłoby darmowych nadal...

Płatnośc też wpływa na konkurencyjność katalogów :) - dla mnie jest to bardzo pocieszajace :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Osobiście wole po jakimś czasie wrzucić płatności właśnie ze względu na spam, ktoś nie szanuje mojej pracy to czemu mam poświęcać jeszcze mu czas? Jeżeli ktoś jest na prawdę zainteresowany dodaniem czegoś do moich katalogów chętnie daje kody za darmo, w zależności ile potrzeba - z tym nigdy nie ma problemu.

Do czego to doprowadzi - tutaj się trzeba zastanowić.?

Było 10 czy 100 SEOkatalogów wszyscy byli zadowoleni teraz jest ich dużo każdy ma swojego SEOkata (nawet nie jednego) i chce zarobić.

Będą wprowadzane płatności, kasy dalej nie będzie i co z takimi katalogami... jaki jest kolejny etap?

do każdego moderatora będziesz pisał aby ten dał ci darmowy kod?...

Masz przecież w seokach w najnowszej wersji tzw kod tajny (prywatny). Możesz dostać od moda jeden stały na dowolną ilość stron.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Będą wprowadzane płatności, kasy dalej nie będzie i co z takimi katalogami... jaki jest kolejny etap?

Spokojnie, agencje reklamowe, pozycjonerzy oraz osoby trudniące się katalogowaniem z pewnością będą korzystały z płatnych katalogów.

Jak dla mnie płatność na poziomie 50gr za wpis jest w 100% ok a jak admin ma możliwość sprzedania multikodu do np kilkunastu katalogów to za wpis do średniego kata niech bierze te 20-30gr i będzie super (musi dać aktywuj wpis, utrzymać serwer i domenę. Jest to skuteczne bo opłata niewielka a cały spam odpada.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

do każdego moderatora będziesz pisał aby ten dał ci darmowy kod?...

Masz przecież w seokach w najnowszej wersji tzw kod tajny (prywatny). Możesz dostać od moda jeden stały na dowolną ilość stron.

Dokładnie - jeśli zajmujesz się katalogowaniem wielu stron "zawodowo" i dodajesz wartościowe wpisy z merytorycznym, unikalnym opisem to bardzo chętnie ja (i pewnie kilku innych właścicieli katalogów) mogę udostępnić Ci tajny kod do ominięcia płatności.

Poczekajcie aż wszyscy zrobią aktualki do 1.4 i takich wymian tajniaczkami będzie więcej bo o wartościowy content dziś coraz trudniej.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Osobiście nie dodaję do płatnych katalogów ( z małymi wyjątkami). Wolę dodać do 10 zwykłych katalogów niż do 1 płatnego. Admini za dużo wymagają:

- unikalny opis

- opłata

Co w zamian?

- nie pewność że admin wsadzi inne swoje linki w katalogu

- wpis nie zostanie przyjęty "bo nie unikalny wpis" lub "nie poprawny", naprawdę ciężko jest opisać stronę 10 razy aby był unikalny

- unikalny wpis daje w większości korzyść dla właściciela katalogu, a nie dla wpisu (moje oberwacje)

- filtr katalogu lub jego ban. akurat tutaj za dużo seoków płatnych i darmowych je podostawało i jeśli katalog 2 lata nie działa, nie mam pewności co do tego

Za dużo jest na "nie" :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności