Skocz do zawartości

Coraz więcej płatnych katalogów...

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zgodzę się z Exe,istnieje tyle darmowych iż dodawać do wielu płatnych niema sensu.Wyjątkiem dla mnie te najlepsze od Zgreda,Lukasa i Neona.Tam już się płaci za konkretny na 100 zindeksowany link, które nie zniknie po roku

Łatwość we wprowadzeniu opłaty za rozpatrzenie też ma tutaj duży czynnik wpływu. W seokatalogach uruchomienie takiego procesu to dosłownie kilka kliknięć i rejestracja np. w dotpay. Kiedyś było o wiele trudniej gdy miało się na serwerze np. otarty mini lub Qlweb. Wiadomo, że każdy jest łasy na pieniądze, a w tym przypadku można wystartować w krótkim czasie z maszynka do ich zarabiania. Inną kwestią jest to czy ta maszynka będzie dawała jakikolwiek dochód jeśli nie daje dodającym żadnej korzyści.

multikody będa dobre do czasu ... poza tym ile razy można dawać multikody. Zauważcie że to działa tylko w obrębie SEO. Zwykly klient o multikody nie poprosi a jeżeli już to rzadko...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ostatnio przefiltrowałem swoją bazę 1400 SeoKatalogów i mi pozostało około 600 darmowych.

To teraz odfiltruj z nich te, które nie maja filtra, działają rok lub dłużej i nie naruszają wytycznych dla webmasterów.

Ile CI zostanie 5?

Coraz więcej płatnych, coraz mniej wymagająca moderacja, coraz tańsze i coraz mniej warte siebie. Pomysły na nazwy też się kończą.

Wcale się nie ździwię jak zobaczę niedługo jakię wpizdziorek-wpisorek.pl :)

Stawiajcie więcej kup, to różnica między nimi a topowymi tylko się pogłębi i z tego powodu bardzo się cieszę.

Kiedyś udostępniłem za free (na moim jednym płatnym) dostęp komuś z tego forum, komu? nie ważne, ale myślałem że to zaufana osoba, (długo na PiO, dobra reputacja) i usłyszałem po zespamowaniu katalogu "przepraszam, pomyliłem się" :) więc tak czy inaczej wymiana tajniakami moim zdaniem na dłuższą metę może nie przejść ale to zależy ilu osobom daje się kody :)

Seoki obecnie bardzo łatwo zrobić płatne i ludzie przez to głupieją, głównie ludzie co niewiele wiedzą o zarabianiu w necie i chcą nabić kokosów na katalogach.

Jeżeli chodzi o wymagania to sorry ale jeżeli ktoś ma fajny płatny katalog, dba o zaindeksowanie - pinguje, linkuje niekiedy jakieś wpisy to parę złotych się należy za pomoc w reklamie w G ;)

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Dido: nawet niech będa zadbane - byleby wpis był po 10 zeta :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Kiedyś wydawało mi się, że jak ktoś pobiera opłatę za moderowanie katalogu to jest to jakiś cwaniak :D Wszystko się zmieniło jak postawiłem swój pierwszy SEOKatalog i zobaczyłem co ludzie dodają i ile czasu schodzi się z moderowaniem.

Jeśli brać po uwagę MultiKody i możliwość opłat przez PayPay to ostateczny koszt nie jest taki duży. Poza tym chyba nie dodaje się do takich katalogów zapleczówek z 10 stronami. Jak ktoś ma ciekawy portal albo dodaje stronę swojej firmy to jednorazowa inwestycja rzędu 200-400 zł to nie majątek.

Właściciel katalogów oprócz jednorazowego wydatku (licencja, grafika), ponoszą regularne koszta - domeny, serwery oraz poświęcaj swój czas (a czas to pieniądz).

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Jak ktoś ma ciekawy portal albo dodaje stronę swojej firmy to jednorazowa inwestycja rzędu 200-400 zł to nie majątek.

artur_waw - niestety ale moje zaplecze to w pełni wartościowe strony, dobrymi artykułami i ciekawą grafiką, w ciągu tygodnia 2 nowe artykuły piszę do nich bardzo dobrej jakości.

Obecnie mam do katalogowania 20 takich stron. Uważasz że wydatek rzędu 4000 zł to nie majątek to gratuluję twoich zarobków :D Nie to że się żale, właściciele katalogów robią co uważają, wisi mi to i powiewa, ale ja nie mam zamiaru płacić. Mam w swojej liście 7 katalogów do których jestem w stanie płacić, do reszty mówię "żegnam" :D

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

@Exe

Sam piszesz że to strony zapleczowe - w takim razie służą Ci albo do pozycjonowania Twoje strony albo stron klientów. Wyszło tego 4000 zł - dla mnie jest to naprawdę dużo... ale pamiętaj, że płacisz raz. Jeśli dzięki wydaniu tych 4000 Twoja strona wskoczy do TOP 3 i zarobisz dzięki temu 8000 to chyba się opłacało :D

Poza tym, nikt nie każe Ci dodać wszystkiego wszędzie za jednym zamachem.

Natomiast w pełni zgadzam się z ostatnią częścią Twojej wypowiedzi - sam też mam "swoje ulubione" płatne katalogi, w których jestem w stanie zapłacić za wpis. Cała reszta mnie nie interesuje :D

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

ja odchodze od własnego katalogowania - szkoda mi czasu ktory moge poświęcić na cos zupełnie innego - katalogowanie zlecam ale widze po ilości darmowych raportów, ze zaczyna byc coraz gorzej.

poniewaz katalogowanie zaczyna byc usługa dośc dobrze płatną sądzę, że pomimo wprowadzenia opłat katalogujący będa doskonale wiedzieli gdzie co dodać i za jaką kase aby było dobrze... i takiej usługi zaczynam poszukiwać :D

• 2 tygodnie później...
poniewaz katalogowanie zaczyna byc usługa dośc dobrze płatną sądzę, że pomimo wprowadzenia opłat katalogujący będa doskonale wiedzieli gdzie co dodać i za jaką kase aby było dobrze... i takiej usługi zaczynam poszukiwać :)

Może i będą wiedzieli gdzie, ale nie będą wiedzieli jak. Od kiedy w nowym SEOKatalogu pojawiła się opcja sprawdzania unikalności opisu, robię to dla każdego nowego wpisu (dawniej tylko wyrywkowo) i wyniki są zatrważające. Ja rozumiem, że unikalność jest dobra dla właściciela katalogu, zaś linkowanej stronie nie robi wielkiej różnicy, ale coś za coś - moje katalogi są bezpłatne i nie znikną wraz z wygaśnięciem domen, a w zamian chcę właśnie w miarę unikalnych opisów.

Niejednokrotnie widzę takie unieunikalne wpisy robione przez osobę wyraźnie katalogującą na zlecenie (sądząc po rozrzucie tematycznym i liczbie dodawanych hurtem stron). Tacy "katalogerzy" chyba nie szanują swojego czasu, bo nad formularzem jest wyraźna i zwięzła informacja, co robię z nieunikalnymi opisami.

No chyba, że to automat, ale testuję różne captche, włącznie z securimage i wpisy tych samych osób znowu się pojawiają, więc raczej robią to półautomatem.

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności